n. 24 palaa
225 g voita tai margariinia
3,5 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
6 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
1,25 dl maitoa
1,25 dl ruokakermaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta + 4 rkl kuumaa vettä
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka (mulla oli 35 cm x 25 cm). Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Lisää joukkoon jauhoseos. Lisää vielä maito, kerma ja vanilja-aromi. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita vuokaan vähän reilu puolet taikinasta. Levitä tasaiseksi. Lisää sitten loppuun taikinaan veteen sekoitettu kaakao. Levitä suklaataikina vaalean päälle. Paista sitten 175 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes brownie on kypsä. (Jos paistaa liikaa, kuivuu herkästi.) Anna jäähtyä.
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta (voi laittaa pikkuisen enemmänkin)
3 rkl vahvaa kahvia
2 tl vanilja-aromia
75 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2-3 rkl maitoa
Siivilöi isoon kulhoon tomusokeri ja kaakao. Lisää joukkoon kahvi, vanilja sekä rasva. Vatkaa varovasti sekaisin. Lisää joukkoon maitoa niin paljon, että saat sopivan kuorrutuksen. Levitä kuorrute brownien päälle ja koristele halutessasi esim. suklaalastuilla.
Allergiainfo:
- Voit korvata maitotuotteet maidottomalla margariinilla sekä esim. soijamaidolla ja -kermalla tarvittaessa.
Pst.Torstaina luvassa uusi grilliluu/ribsiohje. Meidän uusi suosikki, todella todella herkullinen. Muista käydä katselemassa.