sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Snickers-juustokakkubrownie

Lähti lapasesta, tiedän ja tunnustan sen heti. Ihan aluksi minun piti tehdä vain helppo brownie. No se oli niin nopsasti sekoitettu, että halusin siihen vähän jotain lisää. Juustokakkuseos Snickersillä vaikutti juuri sopivalta ja sitä se olikin. Brownie sai ihan uuden ulottuvuuden ja herkullisen maun. Tein kaikista ei niin amerikkalaisen makeita, joten Snickerskään ei lyö makeudellaan yli.

Kahdesta "taikinasta" huolimatta brownie on mutkaton valmistaa. Mitään ei vatkata koneilla, suklaata ei sulatella ja rasvankin sulattamisen voi kiertää käyttämällä rypsiöljyä, jos ei jaksa nähdä yhtään ylimääräistä vaivaa. Alan näemmä muistuttamaan laiskan leipurin mallikuvaa. Kaikki tehdään nopeasti ja mitään ylimääräistä hössötystä.


Brownie

100 g voita tai margariinia (tai 1 dl rypsiöljyä) sulatettuna
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa 
100 g rouhittua tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka (24 cm x 24 cm). Mittaa kulhoon rasva, sokeri, vanilja ja munat. Sekoita hyvin käsivatkaimella. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista 10 minuuttia 175 asteessa. (Tätä voisi kokeilla gluteenittomana käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta.) 

Juustokakku

400 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta tai 3-4 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
2 Snickersiä rouhittuna

Vatkaa kaikki muut aineet tasaiseksi ja sileäksi seokseksi paitsi Snickersit. Kun seos on sileää, sekoita joukkoon kevyesti Snickers-rouhe. Ota brownie pois uunista 10 minuutin jälkeen ja nostele varovasti ja tasaisesti pinnalle juustokakkuseos. Paista vielä 20-30 minuuttia tai kunnes juustokakkuseos on hyytynyt. Anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.


Onneksi välillä on sen verran lämmintä, että terassilla tarkenee istua ilman vilttiä.

Terveisiä Chililästä

Kylmääkin kylmempi kesäkeli vaivaa chilien kasvua. Muutamat lämpimät päivät saivat heti aikaiseksi varsinaisen kasvupyrähdyksen. Varsinkin Chinenset innostuivat elämästään. 

Habanero Chocolate kehittää kukkasia. Isoimmat lehdet ovat kättäni isompia, lisäksi kasvit ovat tukevia.

Kyllähän nämä pikkuhiljaa kasvavat. Lisälämpöä taivaalta kaivataan.

Sitä pitää varmaan sutia pian Red Cap Mushroomeja. Pölyttäjiä ei ole mitenkään liian paljon liikkeellä.


Aurora tekee podeja kylmässäkin ilmassa. Nämä annuumit eivät ole olleet lainkaan kasvihuoneen suojissa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...