tiistai 6. kesäkuuta 2017

Sitruunaiset mansikkajuustokakkuset

Olen taas ollut laiska kirjoittaja. Reseptejä on kirjoittamatta vaikka kuinka paljon! Nytkään minulla ei ole kauaa aikaa, vaan kirjoitan pikaisen ja kesäisen ohjeen vaikka mökille tehtäväksi. Ei tarvita sähkövatkaimia, ei hienoja tarjoilulautasia, ei sen seitsemääsataa eri ainetta. Testasin valmistamisen mökkiolosuhteissa ja se oli mukavan helppoa.


Juustokakkuset
4 kpl

4 pientä muffinsia, esim. Pågen sitruunamuffini
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa
sitruunamehua
sokeria maun mukaan
mansikoita 250 g

Murenna muffinsit neljän lasin pohjalle. Vatkaa vispilällä tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon kermaa ja vatkaa seos paksummaksi. Lisäsin kerman kolmessa erässä ja sain aikaiseksi paksuhkon juustomassan. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Lusikoi juustomassa lasiin vuorotellen mansikanpalasten kanssa. 

Jos leivonnaisen pitää olla gluteeniton, valitse gluteenittomat muffinit. Jos pitää olla munaton, valitse muffinin tilalle esim. sopivia keksejä. (Meillä neiti oli anopin hoivissa, joten saimme pitkästä aikaa syödä ihan kananmunaa sisältäviä ruokia.)


Viikonloppuna ensin juhlittiin ja sitten rentouduttiin ja naurettiin mökillä. Ihastelun aiheena oli mm. tämä kyltti:

Jep, minun päässäni lukee näin. Tunnustan!

Tunnelmallisia lemmikeitäHarvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...