tiistai 18. heinäkuuta 2017

Spelttipannarit

Kirjoitettavien tekstien määrä se vaan kasvaa kasvamistaan! Mitenköhän sitä saisi otettua itseään niskasta kiinni? Nyt yritän tällaista, että kirjoitan heti ylös, kun teen jotain uutta. Tällä kertaa on aamu-unisten aamiaista tarjolla. Nukuin Neidin kanssa pitkään ja Neiti ei olisi jaksanut millään nousta ylös. Näen painajaisia siitä, että tyttönen aloittaa koulun syksyllä. Tykinlaukauksellako hänet herätän? Vai pitääkö hankkia vanhanaikainen herätyskello ja emalivati? Siihen luulisi heräävän. 

Muutenkin koulunalku tuntuu hurjalta, mun vauvani on jo noin iso. Haikeus täyttää mielen. Vielä lapsukainen tulee syliin ja kertoo rakastavansa, mutta kauanko se jatkuu? Toivottavasti hän on yhtä läheinen aina kanssani ja uskaltaa puhua asiansa. Oma harvahampaani, joka opetti äidin nostamaan taas rahaa pankkiautomaatista. Voitte vaan kuvitella, että miltä tuntui kaivaa säästöpossun kätköistä hammaskeijun kolikko... Palautin sen korkojen kera ja nyt olen pitänyt kolikoita koko ajan rahapussissa. Tarviihan niitä tuolla muuallakin. 

Sitten asiaan. Aamupalalle sopivat hyvin astetta terveellisemmät pancakesit. Spelttia, omaan ruokavalioon sopivat maitovalmisteet, ei sokeria ja paljon marjoja kaveriksi. On niin hyvää!


Spelttipannukakut

1,5 dl erikoishienoja spelttijauhoja (Sunspelt linkki menee oikeaan tuotteeseen, ei mainos)
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä tai vastaavaa
4 - 4,5 dl soijamaitoa tai ruokavalioosi sopivaa maitoa

Sekoita yhteen kuivat aineet, lisää sitten hitaasti koko ajan sekoittaen maito ja öljy. Anna turvota vartin verran. Paista keskikuumalla lettupannulla, käännä, kun taikina on hieman hyytynyt ja lettu on sopivan värinen alta. Paistorasvaksi käy esimerkiksi tummansininen Keiju, Hopeinen Sunnuntai tai voi, jos et tee vegaanisena. 

Sitten vähän muita kesäkuvia. Joskus kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.


Äh, ainoa sieni, jonka olen nyt löytänyt. Tosin en ole päässyt liiemmälti metsäänkään.

Alppiruusu mökiltä, kerrankin voin valittaa, että kuvatessa oli liiankin valoisaa.

Lupiini ja sen kaveri

Erään illan jätskiöverit


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...