torstai 12. lokakuuta 2017

Laiskan emännän omenavaniljahillo

Säilöntäviikko jatkuu, kun viimeinkin viitsin napsaista kuvan omenahillosta. Sain ystävältäni ison kasan omenoita. Koska minulla on ollut nyt joku ihme vimma säilömiseen, jatkoin samaa mallia ja tein omenoista hilloa. En pystynyt kuvittelemaankaan kuorivani nyt omppuja, joten oikaisin ja tein elämäni ensimmäistä kertaa omenahilloa kuorimattomista omenoista. Siitä tuli kauniinväristä sekä yllättävän sileää. Hillon olisi voinut paseerata siivilän läpi, mutta oikaisin siinäkin kohtaa ja surautin hillon hyvin sileäksi sauvasekoittimella.


Omenavaniljahillo

1,5 kg omenoita paloina, ilman siemenkotaa
0,5 l vettä
1 vaniljatanko pitkittäin halkaistuna
5 dl hillosokeria

Pese ja paloittele omenat. Laita ne isoon kattilaan. Lisää vesi ja halkaistu vaniljatanko. Laita kattilaan kansi ja keitä miedohkolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Lisää hillosokeri ja keittele vielä 10 minuuttia. Sekoita aina välillä.

Anna jäähtyä hetki. Ota pois vaniljatanko. Surauta huolellisesti sauvasekoittimella soseeksi. Purkita huolellisesti pestyihin ja desinfioituihin purkkeihin. Säilytä mieluiten pakastimessa ylimääräiset ja vain sen verran jääkaapissa kuin syöt n. kuukauden aikana. Sokeripitoisuus on sen verran pieni.


Tämän postauksen päätän syystunnelmiin. Säilöntäohjeita on vieläkin tulossa muutaman hillon verran. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...