tiistai 13. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän wienerit

Testailimme jo Ystävänpäiväksi jotain kivaa. Teimme Neidin kanssa rakkauskirjeitä täytettynä marmeladilla. Sekoitettu "voitaikina" toimii näissä loistavasti myös vegeversiona. Taikina on helppotekoinen ja helposti käsiteltävä. Taikina on yksi lemppareistani ominaisuuksiensa ja helppotekoisuutensa vuoksi. Se taipuu niin suolaisiin kuin makeisiin leivonnaisiin. Nyt taikinalla lähetetään rakkautta ystävänpäivänä. 


Pohja
250 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
230 g maidotonta margariinia tai voita 

115 g Oatly Fraichea tai creme fraichea

Täyte
2 dl mansikkamarmeladia, paistonkestävää

Voiteluun
1 dl vettä + 2 tl siirappia sekoitettuna yhteen

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kevyesti joukkoon kylmä rasva. Sekoita nopeasti joukkoon creme fraiche ja vaivaa mahdollisimman vähäisellä määrällä taikinaksi. (Jos tällaista "voi"taikinaa vaivaa liian kauan, se sitkistyy.)

Laita taikina jauhotetulle pöydälle ja taputtele pötkyläksi.

Kaulitse pieneksi levyksi ja taita kolmesti. Käännä 90 astetta ja kauli taas. Toista tämä kolme kertaa. Laita sitten taiteltuna jääkaappiin ainakin tunniksi. Laita taikina muovin sisälle ettei se ota muita makuja.Muutama vaihekuva:Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Leikkaa se 12-13 10 cm x 10 cm palaan. Laita levyn toiselle puolikkaalle täytettä ja vetäise marmeladia lusikalla kohti yhtä kulmaa. Voitele reunat vedellä. Ota kiinni kulmista ja asettele kirjekuoren muotoon ja painele kiinni. 


Ota ylijääneestä taikinasta muotilla pieniä sydämiä. Voitele siirappivedellä kiinnityskohta ennen kuin painat sydämen paikoilleen. Voitele siirappivedellä ja ripottele päälle sokeria. Paista 210 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kauniin kullankeltaisia.Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...