tiistai 13. toukokuuta 2014

Helpot Daim-viipaleet

Jos joku karkki sopii leivonnaisiin hyvin, niin se on ehdottomasti Daim. Erilaiset Daim-kakut ovat monien suosikkeja, niin minunkin. Nyt halusin käyttää Daimia viipalepipareihin. Näiden tekeminen on todella helppoa, taikina vain sekoitetaan ja pyöritellään tangoksi. Paiston jälkeen leikataan ja kas, ihanat herkkupalat ovat valmiit!

Daim-viipaleet
100 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1-5 rkl kylmää vettä
Daim-rakeita n. 80 g (Sen verran, että pussista otat tietenkin ensin itse maistiaisia, loput taikinaan)

Mittaa kulhoon rasva, sokeri, leivinjauhe ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot, nypi hyvin taikinaksi. Jos et saa taikinasta tehtyä palloa, lisää siihen kylmää vettä ruokalusikallinen kerrallaan niin kauan, että saat hyvän taikinan aikaiseksi. Sekoita joukkoon Daim-rakeet.

Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele pötköiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Taputtele pikkuisen littanammaksi. Paista n. 14-18 minuuttia. Leikkaa heti paiston jälkeen viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä.

Reseptin tein muistin varaisesti Hembakat lehden ideoimana.

Allergiainfo
  • Maidoton versio syntyy käyttämällä maidotonta margariinia ja vaihtamalla Daimit johonkin maidottomaan suklaaseen tai karkkiin, kuten esimerkiksi Marianne crushiin, Pandan hurmaavaan tummaan, Brunbergin tummaan suklaaseen, Pirkan reilun kaupan tummaan suklaaseen kaakaokrokantilla, Kalevin tummaan vadelmasuklaaseen. 
  • Gluteenittoman viipalekeksireseptin pyrin julkaisemaan mahdollisimman pian. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...