keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Parhaat kanafajitakset

Vaikka tässä ruoassa on paljon elementtejä, se ei ole vaikea valmistaa. Ruoka kannattaa suunnitella etukäteen. Kun teet broilerille marinadin, suikaloi samalla kasvikset lisuketta varten ja valmista Pico De Gallo jääkaappiin maustumaan. Sitten itse ruoan valmistus sujuu hyvinkin nopsasti. Vartista puoleen tuntiin ja ruoka on pöydässä. Ja mitä ruokaa se onkaan, tasapainoinen maku ja herkullisuusaste on täydellinen. Ihana kesäpäivän illallinen.

Tässä vähän aikoja, mitä tekemiseen ja marinoimiseen kuluu:
Esivalmistelut n. 15-30 min, marinointi vähintään 2 tuntia. Kypsennys 15-25 minuuttia riippuen pannujen määrästä.

Fajitaksiin tarvitaan

800 g broilerin rintafileitä marinoituna ja kypsennettynä ohjeen mukaan
1 pkt tortilloita, tarvittaessa gluteenittomia
creme fraichea, voi jättää pois halutessaan
jalapenoja, salaattia, cheddaria lisukkeeksi maun mukaan
Kasvislisuketta
Pico De Galloa

Marinadi

1 dl limemehua
2 dl vettä
4 rkl rypsiöljyä
1 pieni sipuli paloina
1-2 valkosipulinkynttä paloina
2 rkl punaviinietikkaa
4 tl soijakastiketta, tarvittaessa gluteenitonta
0,5 tl nestemäistä savua
2 tl suolaa
mustapippuria
chiliä maun mukaan, chipotlea ja cayennea voi myös laittaa

Sekoita marinadin ainekset yhteen. Suikaloi broilerin rintafileet reiluiksi paloiksi ja upota ne marinadiin. Kääntele sen verran, että jokainen pala on marinadin peitossa. Anna marinoita minimissään kaksi tuntia, mielellään kauemmin.


Ota broilerit lämpenemään puolta tuntia ennen paistamista. Paista keskikuumalla lämmöllä kypsiksi. (Tarkista paksuimman palan keskeltä kypsyys. Liha ei saa olla punertavaa. Älä kuitenkaan paista ihan ylikypsiksi etteivät palat kuivu.) Laita sivuun folion alle ja valmista kasvislisuke loppuun.

Kasvislisuke

2-3 eriväristä paprikaa, koosta riippuen
2 isoa sipulia
2 rkl rapsi- tai oliiviöljyä
---
2 tl soijakastiketta
0,5 dl vettä
1 tl limenmehua
suolaa ja pippuria

Suikaloi paprika ja sipuli. Paista keskikovalla lämmöllä sipulia ja paprikaa öljyssä koko ajan sekoitellen 3-5 minuuttia. Sekoita yhteen soijakastike, vesi, lime ja suola. Kaada se pannulle ja paista kunnes sipulit ja kasvikset ovat kypsiä. (Sipuli ja kasvikset alkavat hieman olemaan ruskeita reunoilta.) Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Pico De Gallo

4 isoa tomaattia
1-2 pienehköä mietoa sipulia
1-3 chiliä, maun ja tulisuuden mukaan
tuoretta korianteria tai persiljaa silppuna
2 rkl limemehua

Silppua tomaatit, sipuli ja chili pieneksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon yrttisilppu sekä lime. Anna maustua muutama tunti.


Laita tortillalle salaattia, kanaa, kasvislisuketta, Pico De Galloa ja muita haluamiasi lisukkeita. Sitten vaan nopeasti tarjolle ja herkuttelemaan!

Valitsemalla gluteenittomat tortillat ja soijakastikkeen, on ohje helppo muuntaa gluteenittomaksi. Maidoton syntyy jättämällä creme fraiche ja mahdollinen juusto pois. 

Ohjeen idea on peräisin Todd Wilburin reseptistä.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...