keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Snickers-salaatti

En ole menettänyt viimeisiä järjenhiveniäni, ehei, tätä herkkua tarjoillaan muuallakin. Netistä löytyy sen seitsemänsataatuhatta eri ohjetta, koostin niistä omani ja sain aikaiseksi omenaisen, mutta ah, niin Snickerisen version Snickers-salaatista. Salaatti on ehkä paljon sanottu, mutta on tässä vähän jotain hedelmääkin, 'Granny Smithiä' tuomassa purutuntumaa ja makua ja raikkautta. Salaattiin on helppo vaihtaa Snickersin tilalle oma lempikarkki tai vaikka lisätä muutama mansikka joukkoon.


Snickers-salaatti

3-4 Snickersiä tai muuta suklaapatukkaa
3-4 Granny Smith omenaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vispikermaa
1 dl mascarponejuustoa
2 tl vaniljauutetta*

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljakastike ja vatkaa taas löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Kuori ja kuutioi pieniksi paloiksi omenat, lisää joukkoon. Rouhi Snickersit paloiksi ja sekoita 4/5 osaa joukkoon ja koristele lopuilla.

Snickers on helpompaa rouhittavaa jääkaappikylmänä. Salaatin säilytys jääkaapissa. Sen voi tehdä paria tuntia ennen tarjoilua. Jos omenat ovat kovin mehukkaita salaatti vettyy helposti, joten ei kannata säilyttää pitkään.

Jos et meinaa saada "kastiketta" sopivan vahvuiseksi, voit lisätä joukkoon yhden liotetun ja kuumaan vesitilkkaan sulatetun liivatteen. Tee se ennen kuin lisäät omenat.

Vaniljauutteen voi korvata vaniljasokerilla.

Kuvausapulaisena ja välillä kuvaajana toimi rakas kummityttöni. Kiitos avusta nuppuseni!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...