tiistai 26. helmikuuta 2013

Beef pocket

Pitäisi sitä jo tietää, että ei kannata suunnitella mitään isompaa kokkailuoperaatiota, kun muksulle tulee poskihampaita. Kaiken kukkuraksi voisi jättää pois valopäiset ajatukset kahdenkeskisestä romanttisesta illallisesta. Illallisesta tuli ensin myöhäinen illallinen, sitten lopulta myöhäinen yöpala. Miehelle mutisin, että nauraa minulle, kun seuraavaksi moista ehdotan. Mies totesi vaan, että "ei, en naura. Alan syömään."

Kaikki lähti siitä, kun sain päähäni tehdä joskus syömäni Beef pocket -annoksen. Siinä oli viskimarinoitua pihviä, papumuhennosta, tortillaa, salaattia, creme fraichea ja ranskalaisia. Itse piti tehdä papumuhennnos, marinadi, tortillat ja ranskalaiset. Saanen nauraa vieläkin suuruuden hulluja suunnitelmiani. Onneksi pystyimme helpottamaan ruoanlaittoa yhdessä sun toisessa kohtaa.


Kaapeistani löytyy yleensä aina jotakin papujuttuja valmiina tölkissä, onneksi näin tälläkin kertaa. Pakastimessa oli ranskalaisia ja leipälaatikossa tortilloita. Varsin loistavan maun pihviin ja ketsuppiin sai Savuisella Viskigrillikastikkeella. Se on peräisin Poppamieheltä. En olisi varmaan itse osannut noin hyvää tehdä.

Jospa nyt viimeinkin laitan tämän helpotetun "yöpalan" ohjeen:

Pihvi:
  • Naudan ulkofilepihvejä, n. 150 g/syöjä
  • Savuista viskigrillikastiketta

Papumuhennos:
  • Papuja chilikastikkeessa 1 prk
  • 1/2 pkt pekonia
  • 1 tomaattia
  • chiliä maun mukaan
Lisukkeet:
  • uunivalmiita ranskalaisia nälän mukaan
  • tarjoiluun: salaattia, creme fraichea, paholaisen hilloa,chiliketsuppia (Itse sekoitin tavallisen ketsupin joukkoon grillikastiketta.)

Laita pihvit marinoitumaan. Kaada marinadia pakastepussiin, pihvit perään ja ilma pussista pois ja solmuun. Hiero sitten pussin ulkopuolelta marinadi joka puolelle pihvejä. Laita jääkaappiin ainakin tunniksi.

Kun pääset ruoanlaittoon asti kunnolla, ota ensin liha lämpenemään. Sen pitäisi olla tunti huoneenlämmössä. Laita sitten uuni lämpenemään 250 asteeseen ranskalaisia varten.

Silppua pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Lisää tomaatti ja paista hetki. Kaada osa paputölkin liemestä pois ja lisää sitten pavut paistinpannulle. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Anna hautua parikymmentä minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuumenna paistinpannu/parilapannu kuumaksi pihvejä varten. Kuivaa ylimääräinen marinadi pois pihveistä. Käytä paistoon öljyä tai öljyn ja voin seosta. Paista pihvi halutun kypsäksi. Meillä on käytössä paistolämpömittari. Sillä saa ihan parhaat pihvit. Kun olet paistanut pihvit, kääri ne folioon 10 minuutiksi lepäämään. Älä vaan missään nimessä leikkaa heti paiston jälkeen.

Pihvin kypsyysasteet:
Raaka - pihvin sisälämpötila 55 astetta
Medium miinus - pihvin sisälämpötila 57-60
Medium - 63-66 astetta
Kypsä - 72 astetta

Laita ranskalaiset uuniin. Huuhtele salaatti ja tee ketsuppi. Lämmitä tortilla. Laita puolikkaalle pohjalle salaattia ja papumuhennosta. Viipaloi pihvi ja laita täytteiden päälle. Laita lusikallinen creme fraichea pihvin päälle. Käännä toinen puolikas tortillasta päälle ja kaada siihen paholaisen hilloa*. Asettele ranskalaisia lautaselle ja laita viereen ketsuppia. Ja ei muuta kuin syömään. Toivottavasti aiemmin kuin me puolen yön jälkeen...

*Paholaisen hillon ohje tulossa lähiviikkoina.

  • Maidottoman tästä saa jättämällä creme fraichen pois.
  • Gluteenittoman version jättämällä tortillan pois. Lähiaikoina postaan ohjeen gluteenittomaan Masa Harina -tortillaan. Muista tarkistaa grillikastikkeen koostumus.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...