maanantai 25. helmikuuta 2013

Luumu-hirssileipä

Meillekin sitten hommattiin leipäkone. Se helpottaa huomattavasti gluteeniviljattomien leipien teossa. Niihin saa paljon paremman rakenteen leipäkoneen avulla. Yleiskoneella oli vaikea tehdä näin pieniä leipäannoksia, joten helpoin ratkaisu oli leipäkone. Tiedä sitten päätyykö se meillä turhakkeeksi, kun Neidin allergiat parantuvat. Toivottavasti ei, itse tehty leipä on hyvä asia, on se sitten tehty käsin tai koneella.

Luumulla sai leipään makeutta ja kuituja. Hirssi tuo hyvää rakennetta ja makua. Harmi vaan, että sitä on jauhona vaikea löytää. Tämä leipä on Neidin lempileipää. Hirssijauhoja on vaikea löytää. Virtasalmen Viljatuotteen valikoimiin ne kuuluvat, samoin niitä on mm. Hyvinvoinnin tavaratalossa.


Hirssi-luumuleipä leipäkoneella

3 dl hirssijauhoja
1 dl riisijauhoja
0,5 dl tapioka tärkkelystä
0,5 dl perunajauhoja
1 rkl luomuruokosokeria
1,5 tl kuivahiivaa
1 rkl öljyä
2 dl vettä
1 prk luumusosetta (Piltti/bona)

Mittaa ainekset leipäkoneeseen ja käynnistä ohjelma. Joissain leipäkoneissa on ohje, että sekoita gluteenittoman taikinan ainekset ensin toisessa kulhossa ja kaada vasta sitten koneeseen ja valitse ohjelma. Noudata oman koneesi ohjeita.

Huom! Kannattaa valita tarpeeksi pitkä ohjelma, jossa on pitkä vaivausaika.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...