maanantai 18. helmikuuta 2013

Semifreddo

Jamie Oliverin Snickers-semifreddo on tajuttoman hyvää. Sen voinee tehdä myös jäätelökoneellakin, mutta ohje ei vaadi siitä. Reseptissä on vähän omia muutoksia.4 Snickersiä
50 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
50 g sokeria
vaniljatangon siemenet/vanilja-aromia
5 dl vispikermaa
Baileysia oman maun mukaan


Sulata 3 Snickersiä ja 50 g tummaa (70%) suklaata vesihauteessa. Vatkaa sitten 4 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Sitten taas vatkaa 4 keltuaista ja 50g sokeria + vanilja vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa 5 dl vispikermaa vaahdoksi.

Yhdistä keltuaisvaahtoon nopeasti sekoittaen suklaa. Sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Mausta Baileysilla makusi mukaan. Kaada pakastuksen kestävään vuokaan. Sekoita muutaman kerran jäätymisen aikana ja lisää jossain vaiheessa päälle vielä yksi rouhittu Snickers.

Lisäys: Kokeilin tehdä tätä jäätelökoneella ilman Baileysia. Onnistui tosi hyvin. Koneella tekijöiden tiedoksi: jäätelömassan määrä on noin 1,1-1,2 litraa riippuen kananmunien koosta.

Toimii myös pelkällä suklaalla ja Baileysillä. Lisää silloin suklaan määrää 100 grammaan. Alkoholi pehmentää jäädykkeen rakennetta.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...