Tyrnivispipuuro:
1 l vettä
3-4 dl tyrnimarjoja
1 dl sokeria
2 dl karkeita riisijauhoja
Keitä ensin vettä ja tyrnimarjoja vartin verran. Murskaa tyrnimarjoja, jotta kaikki hyvät aromit ja vitamiinit päätyvät mehuun. Siivilöi mehu. (Muista sitten laittaa kulho alle ennen kuin kaadat mehun... Arvatkaa vaan, kuka on siivilöinyt joskus hyvän mehun viemäriin.)
Kaada mehu takaisin kattilaan. Mausta mehu sokerilla. Kiehauta. Vatkaa joukkoon riisijauhot. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Voit tehdä valmiiseen tyrnimehuun puuron. Tarkista mehun maku - tarviiko minkä verran laimentaa ja onko enää tarvetta lisäsokeriin.