maanantai 23. syyskuuta 2013

Helpot chilitryffelit

Herkullisten suklaajälkiruokien tekeminen ei ole vaikeaa. Tryffelienkin valmistaminen on paljon helpompaa kuin kuvittelisi. Sitä voi tietenkin hienostella ja kuorruttaa tryffelit temperoidulla suklaalla, se parantaa niiden säilyvyyttä. Mutta jos tarjoat tryffelit parin päivän sisällä, kaakaojauhe tai suklaarouhe riittävät mainiosti. Tässä makuyhdistelmässä on yllättävää lämpöä chilistä ja tumma suklaa takaa täyteläisen suklaanautinnon.Chilitryffeli:

10-15 tryffeliä koosta riippuen

chiliä haluamasi määrä (käytin puolikkaan habanerosta, käytä itse haluamasi määrä, haluamaasi lajiketta oman mieltyksesi mukaan)
150 g vispikermaa
150 g tummaa suklaata

Pyörittelyyn joko kaakaojauhetta tai hienoksi raastettua suklaata

Kiehauta chili ja kerma. Anna maustua muutama minuutti. Lisää joukkoon rouhittu suklaa kolmessa erässä. Sekoita aina välissä kunnolla sekaisin. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Maistele välillä, että kuinka hyvin chili maistuu. Ota chili pois, kun olet tyytyväinen aromiin. Jätä sitten seos jähmettymään pariksi tunniksi huoneenlämpöön, sitten laita yön yli jääkaappiin.

Pyörittele sitten tryffelimassa palloiksi viilein käsin. (Jos kätesi ovat kovin lämpimät, massa sulaa.) Pyöräytä pallot saman tien joko siivilöidyssä kaakaossa tai suklaaraasteessa.

Säilytä tryffelit tarjoamiseen asti jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.

Allergiainfo:
  • Muista tarkistaa, että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta. 
  • Maidottomaan versioon käytä kookoskermaa. 
Muista katsoa myös muut karkkiohjeeni, kuten suklaakonvehdit, marmeladi ja suklaatoffee.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...