tiistai 17. syyskuuta 2013

Puolukkamehu hapolla tehtynä

Puolukkamehu on ihan parasta, kunhan sen tekee hapolla eikä mehumaijalla. Hapolla valmistetussa mehussa säilyy puolukan maku ja vitamiinit. Mehusta tulee niin ihanan raikasta! Vichyn kanssa oikein juhlajuomaa. Olen tehnyt molemmilla, niin sitruuna- kuin viinihapollakin. Sitruunahappoa minulla yleensä on kaapissa, joten se on vakiintunut mehuuni.Puolukkamehu:

3 kg puhdistettuja puolukoita
3,6 l vettä
0,75 tl viini- tai sitruunahappoa
250-300 g sokeria/mehulitra

Kiehauta vesi ja anna sen jäähtyä. Survo marjat joko sauvasekoittimella tai perunanuijalla. Määrä on sen verran iso, että suosittelen valmistamaan annoksen puhtaassa ämpärissä. Sekoita jäähtynyt vesi puolukkasurvoksen joukkoon. Sekoita joukkoon sitruunahappo. Anna seisoa huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Valuta mehu sideharson läpi. Kannattaa ensin valuttaa pelkän siivilän läpi, sitten vasta vuoraa siivilän sideharsolla ja valuttaa mehun uudelleen läpi. Muuten sideharso menee heti "tukkoon" ja hommassa menee iäisyys.

Sekoita valutetun mehun joukkoon sokeri. Pullota mehu. Osan voit jättää jääkaappiin, mutta pakasta loput, niin varmistat mehun säilyttämisen.Valutetusta survoksesta tulee ihan hyvää puolukkahilloa varsinkin arkikäyttöön tai taikinoihin laitettavaksi. (Sikäli mikäli et valuta survosta ihan kuivaksi.) Tee sose hillosokerilla (Dansukker) pussin ohjeen mukaan, vettä ei tarvitse laittaa.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...