Meillä kun on noita karpaloita pakastimessa, niin halusin käyttää niitä johonkin helppoon ja hyvään leivonnaiseen. Välillä tekee terää tehdä tällaisia sekoita nopeasti ja paista -juttuja, kun on pipertänyt konvehtien tai muiden tarkkuutta vaativien juttujen parissa. Muffinit ovat siitä mukavia, että taikinaa ei tarvitse vatkata ja yleensä tiskiäkään ei tule mahdottomasti.
10-12 isoa muffinia
4,5 dl jauhoja
1,75 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
--
1 kananmuna
1,5 dl appelsiinimehua
75 g maidotonta margariinia tai voita sulatettuna
1 tl appelsiinin kuorta raasteena
--
2-3 dl karpaloita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmistele muffinipelti. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään. Yhdistä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää joukkoon karpalot. Jaa taikina voidellulle ja jauhotetulle muffinipellille. (tai paperimuotteihin tai silikoniselle pellille, sille ei tarvitse tehdä mitään.)
Paista 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat tikulla kokeiltaessa kypsiä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...