Kurpitsa-maapähkinähillo
500 g paahdettua myskikurpitsaa
150 g maapähkinöitä (suolaamattomia, kuorittuja)*
200 g hillosokeria
ripaus suolaa
1 rkl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuorta, vain keltainen kuoren osa
Paahda kurpitsat linkin ohjeen mukaan. Rouhi maapähkinät kevyesti. Laita kattilaan molemmat. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vielä appelsiinin mehu ja kuori. Kiehauta, sekoita koko ajan. Sekoita joukkoon hillosokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 10 minuuttia. Mausta vielä ripauksella suolaa.
Tölkitä puhtaisiin ja steriloituihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Maapähkinän öljyisyyden vuoksi hilloa ei kannata säilöä loputtomiin. Muutamasta viikosta maksimissaan kuukauteen on suositeltavaa. Pakastimessa kolmisen kuukautta.
*Maapähkinöiden kuori on helpointa poistaa kalttaamalla. Kiehauta vesi, laita maapähkinät veteen ja anna kiehua puolisen minuuttia. Siivilöi sitten pähkinät ja laita leivinliinan väliin ja hiero pähkinöitä liinan päältä.
Aluksi suunnittelin hilloa Dansukkerin haasteeseen, mutta siihen
päätyikin chiliananashillo. Kurpitsamaapähkinähillo on kuitenkin niin hyvää, että eihän sitä voi jättää julkaisematta.