tiistai 29. elokuuta 2017

Ruispuolukkapuuro

Tuleeko jollekulle muullekin välillä sellainen olo, että nyt pitää välillä palata ihaniin suomalaisiin perinneruokiin? Minulle se tuntuu tulevan säännöllisin väliajoin. Milloin meillä tehdään curryja ja toiste sitten ihan vaan murusoosia (suomennettuna jauhelihakastiketta siltä varalta, että murusoosi on taasen porilaista perua). Tällä kertaa haikailin peruspuuron perään ja puuroksi valikoitui niin ihanasti vuodenaikaan sopiva ruispuolukkapuuro. Miksi olinkaan sen unohtanut? Ehkäpä se ei kesäaikaan houkuttele niin paljoa, mutta nyt ilmojen viilennettyä se maistuu oikein hyvin.


Ruispuolukkapuuro
4-5 hengelle

1 l vettä
n. 0,5 dl sokeria tai muuta makeutusta tarpeen mukaan
3-4 dl puolukoita
n. 2,5-3 dl karkeita ruisjauhoja
ripaus suolaa

Mittaa vesi, sokeri ja puolukat kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Vatkaa kiehuvaan nesteeseen ruisjauhot. Laske lämpö miedolle. Anna puuron hautua kannen alla noin 45-60 minuuttia. Sekoita aina välillä. Tarjoile joko lämpinä tai kylmänä. Säilytys jääkaapissa muutaman vuorokauden ajan.

Tällä kertaa lyhyestä virsi kaunis. Kuten tavallista, suunnitteilla on vaikka mitä. Kunhan vaan saisi tehtyä ja kirjoitettua. Simppelimpi hapanjuureni on ollut elossa jo niin pitkään, että voin hyvin kertoa teille siitä pian. Paljon helpompi toteuttaa kuin aiemmat ja leivät ja varsinkin pizzat siitä ovat olleet todella herkullisia. Mmmm. Nytkin on pizzataikina nousemassa.

Kuten kuvasta näkyy, tällä juurella on voimaa.
4 kommenttia:

 1. Tulee! Ja juuri ruispuuroa on tehnyt mieli pitkään. Pakastimessa ei ole puolukoita, vielä joutuu odotella tovin, että metsästä saa uusia puolukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin ihan muutaman kypsän, mutta muutama viikko menee täälläkin ennen kuin ihan paras sato tulee.

   Poista
 2. Etelässä sijaitsevassa pihassani on kauniin kypsiä puolukoita, joten kiitokset hyvästä iltapalaideasta! Ei olisi tullut mieleeni maukas, kotoinen ja terveellinen ruispuolukkapuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että etelässä pääsee jo paremmin keräämään. Suomalaiset ruoat unohtuvat ihan suotta, sellaisia herkkuja mahtuu mukaan!

   Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...