keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Joululyhty

Lupailin viimeksi toista askarteluohjetta. Olen joskus nähnyt vastaavasta lyhdystä kuvan ja nyt minun oli ihan pakko tehdä se. Lyhty huokuu tunnelmaa ja joulun odotusta. Sopivan lyhdyn löytäminen oli helppoa, mutta vanhanaikaisen auton löytäminen ei. Kerron nyt hieman, että mistä olen löytänyt sopivia tarvikkeita. Olen tehnyt lyhtyjä kaksi. Niihin autot olen löytänyt Motonetista ja näissä kuvissa olevan Kuplan löysin Halpahallista. Kuuset olen tilannut jo varmaan elokuussa Ebaysta. Suihkutettavaa keinolunta löytyy tällä hetkellä monestakin kaupasta.


Ohje tulee nyt kuvamuodossa vaihe vaiheelta.

Suojaa lattia tai pöytä hyvin. Asettele keinolumella käsiteltävät koristeet hyvin saataville.

Noudata pullon ohjeita ja suihkuta koristeet keinolumella.

Seuraava päänsärky tulee valosarjan laittamisesta lyhtyyn. Käytin ajastimella varustettua paristokäyttöistä valosarjaa. Tein klemmarista ripustuskoukun.

Laitoin sen lyhdyn kattoon.

Kiedoin kumilenkin paristo-osan ympärille. Varmistin sen teipillä. Tässä voi käyttää myös esim. rautalankaakin.

Aseta valosarja roikkumaan koukusta kumilenkin avulla. Muista jättää virtakytkin helposti saataville. (Nyt vasta tuli mieleeni, että tuonne olisi varmasti saanut viritettyä jonkin metallilangankin paristoluukun sisälle, mutta no, näin tällä kertaa. Asettele valot hyvin sisälle. 

Suihkuta keinolunta maltillisesti lyhdyn lasien sisäpuolelle.

Kerää tarvikkeet helposti saataville. Kuvassa näkyvä Lidlin kuumaliimapistooli on hinta-laatusuhteeltaan yllättävän hyvä peli. Varsinaista luksusta verrattuna vanhaan Tiimari-pistooliini.

Suunnittele asettelu ensin. Liimaa vasta sitten. Laita tippa kuumaliimaa kuusen pohjaan ja liimaa ne yksi kerrallaan lyhtyyn.

Asettele askarteluvanua ohuelti lyhdyn pohjalle.

Laita tippa liimaa keskikokoiseen kuuseen ja kiinnitä se sillä auton katolle. Voit käyttää myös narua.

Valot päälle ja ovi kiinni. Valmis!

Ihanaa joulun odotusta!
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...