perjantai 24. marraskuuta 2017

Vähän erilainen kerroskakku - joulukalenterikakku

"Äiti, saanko avata jo? En malta odottaa." kuuluu Neidin suusta vähintään neljä kertaa päivässä. Hän kerta kaikkiaan rakastui hänelle rakkaudella tekemääni joulukalenteriin. Mietin pitkään, että millainen joulukalenteri tänä vuonna. Halusin tehdä sen itse, mutta minulla oli siinä tiettyjä rajoituksia. Sitten näin vanhan pinkin 3-kerroksisen pahvisen kakkutelineen. Sitten näin heti mielessäni kalenterin koristeluineen ja värimaailmoineen. Kaikki askartelutarvikkeet löytyivät kaapista, joten pääsin aloittamaan sen heti.


Aluksi piti löytää kaava rasioihin. Löysin sen täältä. Siinä oli sopivasti kolmea eri kokoa. Sitten kaivoin esiin jättimäisen kartonkikasani. Osa laatikoista on vähän tukevampaa kartonkia, mutta ei kuitenkin mitään vahvinta mahdollista. Osa on tehty tukevasta paperista. Jäljensin jokaista kokoa 8 kappaletta eri värisille kartongeille. 

Tein taitokset valmiiksi viivotinta apuna käyttäen.

Liimaamiseen voi käyttää kuumaliimaa. Sillä on nopea tehdä. Kaksipuoleinen teippi käy myös.

Ennen liimaamista kasasin laatikot melkein valmiiksi. Tarkistin ne, jotta pystyin tarvittaessa hienosäätämään niitä. Liimasin ensin päädyt ja sitten pitkän sauman.

Sitten päällystin pinkin alustan. Jos ei ole 3-kerroksista kakkualustaa, se on helppo tehdä tukevasta pahvista ja wc-paperirullista. Päällystä ne vaan kauniiksi. 

Koristele rasiat ja laita niihin sisältö ja numerot. 

Laatikoihin mahtuu mukavasti paperipäällysteisiä konvehteja, pieniä leimasimia, pieniä suklaapatukoita. Isoimpaan laatikkoon mahtuu Kinder-muna. 

Että tämä joulun odotus on ihanaa aikaa!

12 kommenttia:

 1. Oi miten upea! En yhtään ihmettele ettei pieni jaksaisi odottaa avaamista on niin herkullisen,kutsuvan näköisiä paloja:) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana! Varmaan maailman hienoin joulukalenteri! 😄😍❤

  VastaaPoista
 3. Liikuttavan suloinen, tyylikäs ja tavattoman kaunis joulukalenteri! Huolellisella käytöllä ihastuttaa vuodesta toiseen. Loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kieltämättä minulle on tullut mieleen, että mihin kuplamuoviin ja lujamuovilaatikkoon kalenteri laitetaan ensi vuotta ajatellen.

   Poista
 4. Koostin postauksen erilaisista joulukalentereista 2017. Tämän sinun kivan joulukalenterikakku idean lisäsin tee-se-itse - listalle. Jos haluat nähdä postauksen, on se luettavissa täältä: https://himasaimi.blogspot.fi/2017/11/yli-50-erilaista-joulukalenteria.html?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä. :) Kävin kurkkimassa blogiasi. Olet tosiaan perehtynyt joulukalentereihin.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...