perjantai 24. marraskuuta 2017

Vähän erilainen kerroskakku - joulukalenterikakku

"Äiti, saanko avata jo? En malta odottaa." kuuluu Neidin suusta vähintään neljä kertaa päivässä. Hän kerta kaikkiaan rakastui hänelle rakkaudella tekemääni joulukalenteriin. Mietin pitkään, että millainen joulukalenteri tänä vuonna. Halusin tehdä sen itse, mutta minulla oli siinä tiettyjä rajoituksia. Sitten näin vanhan pinkin 3-kerroksisen pahvisen kakkutelineen. Sitten näin heti mielessäni kalenterin koristeluineen ja värimaailmoineen. Kaikki askartelutarvikkeet löytyivät kaapista, joten pääsin aloittamaan sen heti.


Aluksi piti löytää kaava rasioihin. Löysin sen täältä. Siinä oli sopivasti kolmea eri kokoa. Sitten kaivoin esiin jättimäisen kartonkikasani. Osa laatikoista on vähän tukevampaa kartonkia, mutta ei kuitenkin mitään vahvinta mahdollista. Osa on tehty tukevasta paperista. Jäljensin jokaista kokoa 8 kappaletta eri värisille kartongeille. 

Tein taitokset valmiiksi viivotinta apuna käyttäen.

Liimaamiseen voi käyttää kuumaliimaa. Sillä on nopea tehdä. Kaksipuoleinen teippi käy myös.

Ennen liimaamista kasasin laatikot melkein valmiiksi. Tarkistin ne, jotta pystyin tarvittaessa hienosäätämään niitä. Liimasin ensin päädyt ja sitten pitkän sauman.

Sitten päällystin pinkin alustan. Jos ei ole 3-kerroksista kakkualustaa, se on helppo tehdä tukevasta pahvista ja wc-paperirullista. Päällystä ne vaan kauniiksi. 

Koristele rasiat ja laita niihin sisältö ja numerot. 

Laatikoihin mahtuu mukavasti paperipäällysteisiä konvehteja, pieniä leimasimia, pieniä suklaapatukoita. Isoimpaan laatikkoon mahtuu Kinder-muna. 

Että tämä joulun odotus on ihanaa aikaa!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...