keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Suklaa-allergisen syötävät pääsiäismunatOlen miettinyt pääni puhki Neidin pääsiäismunien takia. Hän on niin ihmetellen katsellut muiden lapsien pääsiäismunia puhumattakaan kaupan suklaamunahyllyistä. Yhtäkkiä päähäni välähti vanha kunnon riisimuroherkku vaahtokarkeista. Ei muuta kuin testailemaan. Näihin voi käyttää riisimuroja, mutta kun muroissa on ohramallasuutetta, pitää meidän tehdä ne Neidille sallittuihin muroihin. Niitä ovat Urtekramin maissihiutaleet ja Virtasalmen Viljatuotteen Riisi & maissi-aamiaishiutaleet. Nämä kaksi toimivat vallan hienosti ja maistuvatkin hyviltä. Huom! Muista tarkistaa vaahtokarkkien valmistusaineet.
3 rkl maidotonta margariinia
280 g vaahtokarkkeja (käytin Prisman Amerikan herkku-hyllystä löytyviä vaahtokarkkeja)
3,4 dl Riisi & maissihiutaleita
6 dl maissihiutaleita

(Jos käytät riisimuroja, niiden määrä on reilu 14 dl.)

Mittaa murot kulhoon ja rusentele niitä hieman. Laita kattilaan margariini ja sulata se miedohkolla lämmöllä. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sulata ne margariinin joukkoon. Sekoittele koko ajan. Ole kärsivällinen, isojen vaahtokarkkien kanssa siinä meni tovi. Pienet sulasivat nopeammin.

Kun sinulla on "vaahtokarkkiliisteriä", sekoita se muroihin. (Murojen määrä voi vaihdella merkistä riippuen. Lisää niitä vähitellen joukkoon ettei massasta tule liian kuivaa.) Sekoittaminen on aika raskasta ja se pitää tehdä huolellisesti. Anna jäähtyä pienen hetken, jotta pystyt käsittelemään massaa. Voitele kätesi maidottomalla margariinilla ja rutistele ja pyörittele munanmuotoisiksi palleroiksi. Rasvaa joutuu lisäilemään aina välillä. Laita ilmatiiviin rasian pohjalle voi- tai leivinpaperia ja laita munat sinne. Munat säilyvät pari päivää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Ilman koristeita voi pakastaa.


Voit halutessasi koristella munat. Koristeina käytin valmista pikeeriä, kaupan nonparelleja ja kaulintamassaa, jota myös värjäsin. Neiti tykkäsi kovasti koristelupuuhasta. Sen voi kuvitella mitä tapahtuu, kun reilu parivuotiaalle antaa käteen pikeerituubin ja sokerikoristeita.:)
Tässä vertailun vuoksi riisimuroista tehty muna.


Minun ei edes pitänyt tänään laittaa päivitystä, mutta innostuin niin kovin, kun onnistuin näissä munissa. Toivottavasti ohjeesta on jollekin hyötyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...