lauantai 30. maaliskuuta 2013

Täytetty suklaamuna

Mascarponea, valkosuklaata, vadelmaa ja persikkaa, niistä on suklaamunan yllätys tehty tällä kertaa. Helppo ja näyttävä jälkiruoka.


Kuvittelin niin helposti sipaisevani suklaamunan päästä palan pois ja ottavani yllätyksen sisältä pois. Ostin sitten varmaan markkinoiden isoimmat yllätyskotelot sisältävät munat. Se pieni sipaisu onnistui ihan hyvin puukolla sahaten, mutta mutta... Lopulta mursin pala kerrallaan lisää pois, jotta yllätys mahtui ulos ja pääsin täyttämään munaa. Onneksi sain muutaman lohjenneen palasen liimattua nätisti sulalla suklaalla kiinni.

4 keskikokoista suklaamunaa

mascarponetäyte:
0,5 dl kermaa
100 g valkosuklaata
1 prk mascarponea
2 tl vaniljasokeria

1 prk säilykepersikoita

2 dl vadelmia

Avaa suklaamunat puukolla hitaasti sahaten. Kannattaa avata tylpästä päästä, niin saa helpommin sen yllätyksen sieltä pois.

Kiehauta kerma ja ota pois liedeltä. Laita siihen suklaa sulamaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja mascarpone.

Valuta purkkipersikoita liemi pois ja soseuta sauvasekoittimella tms.

Laita muna lasiin tai munakuppiin pystyyn. Lusikoi pohjalle mascarponemassaa. Sitten vadelmia ja persikkasosetta, sitten taas mascarponemassaa. Toista. Laita päällimmäiseksi mascarponemassaa ja persikkasosetta kuten kuvassa.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...