torstai 4. huhtikuuta 2013

Earl Grey -konvehdit

Konvehdit kuulostavat paljon vaikeammilta kuin ovat. Et tarvitse mitään erityismuotteja tai taitoja, lämpömittari ja vaaka riittävät. Tällä helpolla ohjeella voit tehdä konvehteja haluamastasi teelaadusta. Tee, ainakin Earl Grey, sopii todella hyvin tumman suklaan kanssa. Konvehdeista voi tehdä laktoosittomia käyttämällä laktoosittomia tuotteita.

Earl Grey konvehdit kuvassa oikealla ylhäällä isot neliöt.


40 g kuohukermaa (käytin laktoositonta vispikermaa)
4 g Earl Grey -irtoteetä
25 g tai enemmän kuohukermaa (tai laktoositonta vispikermaa)
30 g juoksevaa hunajaa
230 g tummaa suklaata rouhittuna
25 g voita huoneenlämpöisenä (tai laktoositonta voita)

Kiehauta nopeasti 40 g kermaa. Lisää siihen tee ja hauduta 5 minuuttia.



Siivilöi kerma ja kaada kattilaan. Punnitse samalla. Lisää kermaa niin paljon, että sinulla on 65 g teellä maustettua kermaa. Lisää hunaja ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa.


 Kun seos on jäähtynyt 40-50 asteiseksi, lisää joukkoon voi pieninä paloina.



Sekoita tasaiseksi.



Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.



 Pyri saamaan noin 1 cm korkea kerros. Jäähdytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutukseen:
200 g Fazerin sinistä (tai laktoositonta maitosuklaata)

Ota jääkaapista täytelevy. Temperoi maitosuklaa. Sulata vesihauteessa ja sekoittele, kunnes suklaan lämpötila on 45 astetta. Jäähdytä 26-27 asteiseksi (esim. kaada suklaa isolle leikkuulaudalle/marmoritasolle ja sekoittele tai sitten ihan odota, että jäähtyy.) Lämmitä suklaa uudelleen 30 asteiseksi. Käytä tarkkaa lämpömittaria ja ole kärsivällinen. Vesihaude ei saa olla liian kuuma.

Levitä pari ruokalusikallista suklaata täytelevyn päälle. Tästä tulee konvehdin pohja.








Käännä levy. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.





Kasta palat haarukan avulla temperoituun suklaaseen.


 Valuta pois ylimääräinen suklaa.


Vedä halutessasi koristekuvioita haarukalla.


Jan Hedhiltä olen bongannut tämän ohjeen pienellä muutoksella. Suosittelen lämmöllä Jan Hedhin leivontakirjoja Mestarileipurin leipäkirja sekä Intohimona suklaa. Aivan loistavia teoksia.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...