maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lisää puuroja riisistä ja hirssistä

Minulla on ollut liikaakin leivontaideoita ja kaikki allergisten/keliaakikkojen perusruoat ovat vähän jääneet paitsioon. Nyt yritän parantaa tapani ja aloitan tämän viikon puuroilla.

Riisipuurosta pystyy muokkaamaan monenmoista. Tällä kertaa meillä syödään omenaista riisipuuroa. Karkeisiin riisijauhoihin puolestaan pystyy tekemään mannapuuron korvikkeen. Varsin herkullista tulee vadelmista. Hirssihiutaleista saa nopeasti tehtyä mikrossa puuroa kiireisenä hetkenä.


 
Omena-riisipuuro

1 l vettä
3 omenaa
1,5 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
0,5-1 dl sokera


Kuori ja paloittele omenat. Laita ne ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää sitten riisi. Hauduta kypsäksi noin 45 minuuttia. välillä sekoittaen Mausta makusi mukaan suolalla ja sokerilla. Jos haluat omenista pehmeämpiä, keitä niin 10 minuuttia ennen riisin lisäämistä. Voit myös lisätä kanelitangon puuron joukkoon kiehumaan, jolloin saat puurosta mausteisempaa. Vanilja sopii myös. (4-6 annosta)




 Vadelmariisipuuro

1 l vettä
5 dl vadelmia
2 dl karkeita riisijauhoja
1 dl sokeria (tai maun mukaan)

Laita kattilaan vesi ja vadelmat. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Siivilöi vadelmat pois mehusta. Lisää joukkoon riisijauho vatkaten. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Mausta sokerilla maun mukaan. Huom! Voit jäähtyneenä vatkata vispipuuroksi. (4-6 annosta)


Hirssipuuro mikrossa

1 dl hirssihiutaleita
2-3 dl soijamaitoa (tai ruokavalioosi sopivaa maitoa)


Mittaa ainekset lautaselle tai kulhoon. Sekoita ja laita mikroon (700w) neljäksi minuutiksi. Sekoita ja anna vetäytyä hetki. Mausta halutessasi suolalla/sokerilla. Tarjoile maidon, marjojen tai margariininokareen kera. (1 annos) Lisää kypsentämisen jälkeen tarvittaessa maitoa. Hirssihiutaleissa tuntuu olevan eroja.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...