700 g naudanpaistijauhelihaa
8 g aromisuolaa
8 g lipstikkasuolaa
0,5 tl korianteria
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl paprikajauhetta
3 tl mustapippuria
Huom! Mausteet kannattaa laittaa jauhettuina, tulee miellyttävämpi suutuntuma.
Mittaa ainekset monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen tehdä työt. Hienonna 5-10 minuuttia kunnes liha on tasaista sosetta. Sekoita vielä käsin, ota ensin terä pois. Laita pöydälle ristiin kaksi isoa palaa foliota. Voitele keskikohta ruokaöljyllä. Nosta siihen liha ja muotoile se öljytyin käsin tiiviiksi rullaksi. Kääri folio ympärille ja tee pohjaan pari pientä reikää. Laita vuokaan ja paista 2,5 tuntia 100 asteisessa uunissa. Anna vetäytyä ainakin vartin verran ja leikkaa sitten ohuiksi siivuiksi. Tarjoile haluamallasi tavalla.
Tomaattikastike kebabille
Tämä on vähän tällainen mutu-tuntumalla tehty. Heittelen yleensä mukaan vähän mitä sattuu ja hauduttelen soossia pitkään.
500 g paseerattua tomaattia
1/2 sipuli silputtuna
2-4 valkosipulin kynttä
2 tl paprikajauhetta
loraus Worcesterkastiketta
chiliä maun mukaan
2 rkl balsamiviinietikkaa
grillikastiketta missä on savun makua tai chipotlea
lipstikkasuolaa
pippuria maun mukaan
Laita ainekset kattilaan ja hauduta tunnin verran. Voit lisätä omia mielimausteitasi joukkoon. Käy myös pizzan päälle tai spagettikastikkeeksi.
Pitaleivän ohje löytyy täältä ja gluteenittoman pitaleivän ohje on tässä.