maanantai 20. toukokuuta 2013

Baileys-browniet Dumleilla

Tämä syntyi ihan sattumalta, kun halusin saada pois jääkaapista 5 kk auki olleen leivontakermaliköörin. Kumma kyllä, liika ei ollut liikaa. Maku oli erinomainen ja loistava kahvikupillisen kera. Ihana jälkiruoka syntyy lisäämällä brownien päälle nokare vaniljalla maustettua kermavaahtoa.



Baileys-browniet:

3 isoa munaa
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
3 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena tms)
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
50 g rouhittua maitosuklaata
0,5 dl Baileysia
1,5 pötköä Dumle suklaanappirullaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi vuoka. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, siivilöity kaakaojauhe ja maitosuklaarouhe. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jauho- ja rasvasuklaaseos ja Baileys.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (24 cm x 24 cm). Laita Dumlenappeja tasaisin välimatkoin taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 16-20 min. Brownie saa jäädä pikkuisen kosteaksi, älä siis paista ihan rutikuivaksi asti. (Huom! Alkoholi haihtuu paistettaessa, leivonnainen on siis alkoholiton.)

Olen pahoillani, tästä en ole tehnyt allergiaystävällistä versiota. Muita -ton reseptejä on kuitenkin taas pian tulossa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...