tiistai 21. toukokuuta 2013

Raparperijuoma

Tässä ihanan raikas kesäjuoma. Sopii myös tarjottavaksi juhliin vaikka alkoholittomaksi alkumaljaksi. Hapolla valmistettu raparperijuoma on raikkaampi kuin keittämällä tehty. Väri on kaunis varsinkin, jos juoman tekee mahdollisimman punaisista raparperin varsista.2 l paloiteltua raparperia (mitä punaisempia varsia, sitä kauniimpi väri)
1 sitruuna
5 dl sokeria
3 tl sitruunahappoa (apteekista)
2 l kiehuvaa vettä
vaniljatanko, inkivääriä tms, jos haluaa muutakin kuin raparperin makua juomaa


Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi. Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen kuori raparperipalojen joukkoon ja purista mehu.

Mittaa joukkoon sokeri ja sitruunahappo sekä maustava aine, jos haluat juomaan mausteisuutta. Kaada päälle kuuma vesi. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa mehuksi vedellä tai sitruunan makuisella kivennäisvedellä. Sopii myös pakastettavaksi.

Lasillinen tätä, hyvä kirja, mukava tuoli terassilla ja kaunis auringonpaiste, mitä muuta tarvitaan ihanaan kesäpäivään?


 Ohjeen juomaan olen löytänyt Dansukkerilta.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...