perjantai 3. toukokuuta 2013

-ton murokeksit

Erikoisleivonnaisissa on helposti erilainen maku, jokin pieni vivahde, joka kielii, että nämä ovat nyt toisenlaiseen ruokavalioon. Näissä murokekseissä sitä ei ole. Jos on vieraissa allergikkoja tai keliaakikkoja, voi hyvin tehdä näitä keksejä kaikille ja kukaan ei edes tajua syövänsä erikoiskeksejä. Neiti suorastaan rakastui näihin ja meillä oli tosi kivaa yhdessä leipoa näitä. Taikina käyttäytyy hyvin leivottaessa. Niin hyvin, että 2,5 v tyttönenkin pystyy itse kaulimaan, ottamaan muotilla pipareita ja nostamaan niitä pellille.Murokeksit:

n. 35 keksiä

125 g vaaleita gluteenittomia jauhoja (käytin Milletin)
125 g maidotonta margariinia
60 g maissijauhoja (ei tärkkelys)
60 g tomusokeria


Mittaa aineet kulhoon ja vaivaa ne nopeasti sekaisin. Tee taikinasta pallo, laita se kulhoon ja kulhon päälle kelmua. Laita jääkaappiin tunniksi.Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Ota jääkaapista, kaulitse ja ota muotilla keksejä. Laita keksit leivinpaperoidulle pellille. Nämä eivät tarvia juurikaan leviämisvaraa pellillä. Paista 180 asteisessa uunissa kauniin värisiksi 5-10 minuuttia. (En saanut katsottua tarkkaa aikaa leipuriapurin kanssa...) Ripottele paiston jälkeen keksien päälle sokeria, anna jäähtyä pellillä.

Jos laiskottaa, muotoile taikinasta pallon sijasta pötkö, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin. Leikkaa kekseiksi ja paista samoin kuin ylhäällä.

Jos voit käyttää voita, maistuvat keksit entistä paremmilta.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...