perjantai 31. toukokuuta 2013

Mansikkaiset grillivartaat

Tiedättekö tunteen, kun alkaa vähän käsiä pakottamaan ja takareidet huutavat hoosiannaa? Puhumattakaan selkäsärystä ja kämmenten rakoista. Tämä on varmasti tähän vuodenaikaan monelle kotitarhurille tuttu tunne. Niin minullekin. Pian on onneksi kasvimaa kunnossa. Huomenna vielä pitää kaivaa kurpitsoiden ja kurkkujen kohopenkit ja sitten saa levätä kasvimaan puolesta hetken. (Hoi ilmojenhaltia! Sadetta Keski-Suomeen, kiitos!)

Keittiössä en ole jaksanut/ehtinyt huhkia. Jotain nopeasti ja mahdollisimman vähällä tekemisellä on ollut meidän mantramme pari päivää. Tässä yksi kuluneen viikon nopea grillijälkkäri. Ihanan helppoa grillattavaa.

Viikonloppuna varmaan jo ehdin enemmän paneutua kokkailuun. Kunhan pääsen huomenna ilman nosturia sängystä ylös...

Mansikka-vaahtokarkkivartaat

Liota puisia varrastikkuja pari tuntia ennen grillaamista. Pujota vartaisiin sitten vuoronperään mansikoita ja vaahtokarkkeja. Lidlin grillivaahtokarkit ovat hyviä. Grillaa hetki, jotta vaahtokarkit ruskistuvat kauniisti. Vartaisiin sopii myös ananas. (Muista tarkistaa, että sopivatko vaahtokarkit dieettiisi.)

Nämä ovat aika makeita, mutta jos haluat todella makeaa, niin tee pieni suklaakastike. 100 g suklaata ja 1 dl kermaa. Kiehauta kerma ja sulata suklaa siihen. (Valitse kerma oman ruokavaliosi mukaan, sama koskee suklaata.) Valuta kastiketta valmiiden vartaiden päälle.

Ps. Meille kotiutui jäätelökone. Ihanaa, saa vaihtelua -ton jätskeihin! Tulossa varmaan jäätelöohjeita piakkoin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...