perjantai 3. toukokuuta 2013

Uunileipä

Tässä mieheni tekemää herkkua. Hän on sellainen voileipämestari, että ei paremmasta väliä. Tässä yksi hänen mestariteoksistaan:


Leikkaa "kansi" pois. Koverra leivästä sisusta pois. Laita sisälle paistettua broileria, rapeaksi paistettua pekonia ja sieniä (meillä oli torvisieniä ja kantarelleja), paistettua sipulia, mausteita, juustoa ja yrttejä. Laita kansi takaisin leivän päälle.

Kääri leipä folioon ja muhita uunissa 175 asteessa puolisen tuntia. Laita sen jälkeen puoleksi tuntia painon alle. Leikkaa sitten viipaleiksi ja lisää haluamasi lisukkeet. Meillä oli majoneesia, paholaisenhilloa, tabascoa, chiliä jne.

Reseptiä voi hyvin vaihdella oman maun mukaan. Esim. Aurajuusto toimisi homejuuston ystäville. Tuorejuustollakin saisi kivoja vaihteluita täytteeseen.

Allergiainfo
  • Maidottomaksi saa jättämällä juuston pois ja käyttämällä paistamiseen öljyä. Soijajuustoa voi myös käyttää.
  • Gluteenittomaksi käyttämällä gluteenitonta leipää. Jos sopivaa löytyy. Tätä voi tehdä myös pitaleipiin. Kääri ne yksi kerrallaan folioon ja lämmitä 175 asteessa 15 minuuttia. Pitaleivän ohje täällä.
  • Vegaanille sopivan voi tehdä käyttämällä täytteessä kasviksia ja soijajuustoaHarvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...