Joskus on ihana päästä vähällä. Mitataan vain muutama aines ja sekoitetaan. Lätkäistään taikina pellille ja kohotetaan, sitten paistetaan. Siinä kaikki! Helppoa ja hyvää.
10-12 sämpylää
3 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl ruokosokerisiirappia tai tavallista siirappia
1,5 tl hiivaa
2 dl Semperin karkeaa jauhoseosta
3 dl Semperin hienoa jauhoseosta
0,5 dl hirssihiutaleita tai tattarileseitä
1 dl kurpitsan- tai auringonkukan siemeniä
Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin kulhossa lusikalla. Nostele lusikalla noin golfpallon kokoisiksi palleroiksi leivinpaperoidulle pellille. (Siistimpi lopputulos tulee, kun pyörittelee kostutetuilla käsillä palloiksi tai pursottaa.) Anna nousta leivinliinan alla puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes sämpylä on kumiseva pohjaa koputtaessa. Varo kokeillessa sormiasi!
Viikonloppuna tulossa vielä herkkuja, muista käydä katsomassa. Jauhottoman taikinan keittiössä tekee uuni ylitöitä ja hellalla porisee useampi kattila.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...