Jospa palataan ohjeeseen. Tuo Hoi-Sin-maapähkinädippi on niin hyvää! Rakastan sitä kevätkääryleiden, grilliluiden tai kanansiipien kaverina. Usein teen kahta dippiä, toinen on Hoi-Sinia ja toinen on hapanimelää dippiä.
Kun valmistan siipiä dippien kanssa syötäväksi, pitäydyn vain perusmausteissa. Suolaa, pippuria, ehkä paprikaa tai chiliä tai chipotlea hierotaan pintaan pari tuntia ennen kypsennystä. Anna maustua jääkaapissa.
Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen uuniin laittamista. Paista 250 asteessa 25 min tai pakkauksen ohjeen mukaan.
Hoi-Sin-maapähkinäkastike
1 rkl öljyä
0,5-2 valkosipulin kynttä murskattuna
0,75 dl hoisin-kastiketta (Blue Dragon)
1 rkl sokeria
1 tl chilitahnaa
1 rkl kalakastiketta
0,5-1 dl kanalientä
vajaa kourallinen maapähkinöitä, kuorittuina, ei suolaa
Paista öljyssä valkosipulia minuutti. Lisää Hoi-Sin, sokeri, kalakastike, chilitahna, kuumenna hetki. Laimenna kanaliemellä kunnes on koostumukseltaan mielestäsi sopivaa. Paista kuivalla pannulla maapähkinät. Rouhi ne ja lisää kastikkeen joukkoon.
Kastike säilyy hyvin pari päivää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Pähkinät ovat parhaimmillaan tuoreina lisättyinä.