Munakokkeli
3-4:lle
350 g kananmunia (6-7 kpl)
25 g maitoa
20 g kermaa
20 g voisulaa
hyppysellinen suolaa
Sekoita ainekset haarukalla sekaisin kuumuutta kestävässä kulhossa. Nosta kulho poreilevan vesikattilan päälle niin ettei kulhon pohja osu veteen. Kypsennä nuolijalla/lastalla sekoitellen niin kauan, että muna alkaa kokkeloitumaan. Aikaa tähän menee noin 15-20 minuuttia.
Tarjoile munakokkeli esim. imelletyn ruisleivän, kylmäsavulohen sekä ruohosipulisilpun kera. Käytä tarvittaessa gluteenitonta leipää.
Huom! Liota valmistuskulhoa ensin kylmässä vedessä ennen tiskaamista, niin saat helpommin sen puhtaaksi eivätkä kananmunan proteiinit pala tiukasti reunoihin kiinni.