sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Munakokkelia Hestonin tapaan

Hyvä munakokkeli on herkullista, pehmeää, juuri sopivasti maustettua ja suorastaan suussasulavaa. Hestonilla on siihen tietenkin omat niksinsä. Hänen konstillaan tulee hyvää munakokkelia, aikaa siihen toki kuluu enemmän kuin tavalliseen. Munakokkeli on täydellinen pari kylmäsavulohelle ja imelletylle ruisleivälle. Näistä syntyy brunssiruoka vailla vertaa.


Munakokkeli
3-4:lle
350 g kananmunia (6-7 kpl)
25 g maitoa
20 g kermaa
20 g voisulaa
hyppysellinen suolaa

Sekoita ainekset haarukalla sekaisin kuumuutta kestävässä kulhossa. Nosta kulho poreilevan vesikattilan päälle niin ettei kulhon pohja osu veteen. Kypsennä nuolijalla/lastalla sekoitellen niin kauan, että muna alkaa kokkeloitumaan. Aikaa tähän menee noin 15-20 minuuttia. Tarjoile munakokkeli esim. imelletyn ruisleivän, kylmäsavulohen sekä ruohosipulisilpun kera. Käytä tarvittaessa gluteenitonta leipää.

Huom! Liota valmistuskulhoa ensin kylmässä vedessä ennen tiskaamista, niin saat helpommin sen puhtaaksi eivätkä kananmunan proteiinit pala tiukasti reunoihin kiinni.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...