Tässä teille aivan loistava -ton keksiohje. Tämä taikina on pitkäaikainen projekti, mutta viimeinkin saan sen teille esitellä. Tähän ei tarvita mitään outoja aineita. Jauhojen suhteen pärjäät yhdellä gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina käyttäytyy kauniisti ja keksit pysyvät paistamisen jälkeen hyvin kasassa. Maku on ihana, ei liian makea vaan juuri sopiva.
Vaihtelua näihin saa esimerkiksi täyttämällä ne vaikkapa erikoisruokavalioon tehdyllä Dulce de Lechellä tai esimerkiksi kotoisasti hillolla. Ohjeen määrät ovat grammoina, se oli ainoa keino varmistaa oikeat mitat kehittämisvaiheessa. Olen kokeillut erilaisilla määrillä, mutta nämä "epämääräiset" mitat ovat osottautuneet parhaiksi.
-ton keksit
n. 30 kpl
180 g gluteenitonta jauhoseosta (käytin Semperin hienoja jauhoja)
120 g sokeria
140 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
100 g soijamaitoa
2 tl vaniljauutetta
2 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi peltiä. Mittaa kaikki ainekset sekaisin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele käsin parin sentin palleroita tai nosta nokareita lusikalla pellille. Paista 175 asteessa 10-20 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä. Anna jäähtyä pellillä.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...