perjantai 7. maaliskuuta 2014

Valkosuklaa-sitrusleivokset

Näillä leivoksilla on sama pohja kuin maitosuklaa-mustikkaleivoksilla. Samoihin pohjiin voi siis tehdä montaa erilaista makua. Näin keväällä (optimistiluonne nääs, onhan se talven selkä jo taittunut?) sitrushedelmät houkuttelevat raikkaudellaan ja aurinkoisuudellaan. Varsinkin tällaisina harmaina päivinä on ihanaa saada jotain raikkautta ja piristystä ruoasta.


Valkosuklaaganache

2 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
25 g glukoosisiirappia
50 g voita

Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Kaada se rouhitun valkosuklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä 45 asteiseksi eli jonkinkin verran kättä lämpimämmäksi. Vatkaa sitten joukkoon voi. Ganache on nyt valmista.

Osasta ganachea tehdään kuorrutus ja osasta täyte.

Sitrustäyte (riittää noin 6-10 leivokseen, riippuu pohjien koosta)

Punnitse toiseen pieneen kulhoon 200 g ganachea. Mausta se 4-6 teelusikallisella appelsiinimarmeladia ja raastetulla limen kuorella. Anna jähmettuä viileässä sopivaksi.

Laita pohjan päälle teelusikallinen lemon curdia tai appelsiinimarmeladia. Muotoile sitten ganache-täyte kauniiksi keoksi leivospohjan päälle. Anna jähmettyä ja kasta sitten jäljellä olevaan ganacheen, voit hieman lämmittää ganachea, jotta saat sen kauniimmin levitettyä. Koristele kalvottomaksi leikatuilla appelsiinin lohkoilla sekä ohuilla limen kuorisuikaleilla. Säilytys jääkaapissa.Gluteeniton sekä munaton leivospohja löytyy täältä.

Leivoskokoelma

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...