Sanan kakku käyttö taitaa olla liioiteltua. Liivatteet olivat lopussa, joten päädyin tekemään pieniä annoskakkuja. Kiva vaihtoehto itseasiassa. Jos on paljon samanlaisia juomalaseja, on kiva joskus rakentaa juustokakku näinkin juhliin tarjolle.
Ohjeesta tulee neljä jälkiruoka-annosta. Jos teet tästä juustokakun, nelin- tai kuusinkertaista annos ja lisää juustomassaan 3-4 kiehuvaan veteen sulatettua liivatetta. Muista liottaa liivatteet kylmässä vedessä ensin.
Mojitosiirappi
50 g sokeria
0,5 dl vettä
1 lime (mehu ja kuoriraaste)
muutama oksa minttua
0,5 dl vaaleaa rommia
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä pari minuuttia. Sammuta levy. Lisää joukkoon limen mehu ja kuoriraaste, mintun lehdet sekä rommi. Anna makujen tekeytyä ainakin vartin verran.
Pohja
3 Digestive-keksiä murskattuna (jos käytät gluteenittomia, laita keksejä 5)
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
Murskaa Digestivet ja sekoita joukkoon sula rasva. Jaa neljään annosvuokaan. Painele kevyesti pohjalle.
Juustokakku
50 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
mojitosiirappi
Sulata miedolla lämmöllä vesihauteessa/mikrossa valkosuklaa. Anna jäähtyä hetken verran. Lisää sitten joukkoon vispikerma. Vatkaa tasaiseksi ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto sekä jäähtynyt siirappi. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Juustoa joutuu ihan kunnolla sekoittamaan ennen kuin siitä saa kaikki klompit pois.
Lusikoi juustomassa pohjien päälle ja koristele raastetulla limen kuorella. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.