Tämä leipä sisältää aineksia melkoisesti, mutta hyvästä syystä. Leivässä on kuituja enemmän kuin tavallisessa vaaleassa gluteenittomassa leivässä. Makuakin tulee alkutaikinan ja soijatuorejuuston ansiosta. Neiti syö tätä leipää nykyään pari viipaletta päivässä ja kuittaa siinä samalla kolmanneksen päivän kuitutarpeestaan. Ei huono juttu, ei lainkaan. Leipä on ihanan pehmeää vielä seuraavakin päivänä. Heti paistamisen jälkeen kuori on rapea ja leipä sisältä pehmeää, ihan niin kuin vastapaistetulla leivällä pitää ollakin.
Alkutaikina
1 dl hirssijauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 dl hirssihiutaleita
2 rkl tattarileseitä
2 tl psylliumia
1 tl luomuruokosokeria
Sekoita kulhossa alkutaikinan aineet keskenään ja peitä kulho leivinliinalla. Jätä huoneenlämpöön kehittymään kolmeksi tunniksi.
Taikina
koko annos alkutaikinaa
2 rkl soijatuorejuustoa
1 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl ksantaania
1 dl Pofiber perunakuituvalmistetta Semperiltä
1 dl tapiokatärkkelystä
1 dl täysjyväriisijauhoa
1,5 tl suolaa
Voitele maidottomalla margariinilla noin litran vetoinen leipävuoka. Mittaa loput aineet alkutaikinan joukkoon. Vaivaa nopeasti taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja anna nousta puoli tuntia leivinliinan alla. Paista sitten 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...