sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

-ton Dulce de (sin) Leche (vegaani)

En ole koskaan ollut mikään iso fani purkissa olevalle valmiiksi kinuskiksi keitetylle kondensoidulle maidolle. Enkä ole vieläkään. Osa varmasti johtuu siitä, että oma vatsani haluaa aivan kaiken vähälaktoosisena. Olenkin jo tovin aikaa keitellyt itse niin kondensoidut maidot kuin Dulce de Lechenkin. Tässä ohje jälkimmäiseen. Voit vaihtaa kookosmaidon myös soijamaitoon, jos se sopii paremmin omaan makuusi. Samalla ohjeella voi keittää myös laktoosittomasta maitojuomasta Dulce de Lechen.

400 g kookosmaitoa
3,5 dl fariinisokeria
pari ripausta suolaa

Sekoita aineet yhteen paksupohjaisessa kattilassa. Keittele välillä sekoittaen noin puoli tuntia. Purkita steriloituihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Säilyy noin kuukauden ajan.Dulce sin Lecheä voi tarjota vaikka jäätelön kanssa tai käyttää täytteenä kekseissä ja kakuissa. Tiedetäänpä sitä jonkun syöneen suoraan jääkaapista lusikallisen ohi kulkiessaan...

12 kommenttia:

 1. Olenkin pähkäillyt mitä laittaisi marenkijälkiruokaan maidottomalle ystävälleni - kiitos tästä :P

  VastaaPoista
 2. tämä resepti meni viivana talteen :D

  VastaaPoista
 3. Aina ei tarvita maitoa herkkuihin. :)

  VastaaPoista
 4. Minä tein maitohilloa ensimmäisen kerran itse (jouluhalkoa varten) joulukuussa, tuli kyllä tosi hyvää. Voisi kokeilla kookosversiotakin, kookos kun on suurta herkkuani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen postauksen. Pitikin nyt käydä laittamassa se itselleen muistiin, jotta voisi ensi jouluksi tehdä. Tai sitten vähän muuntaa ohjetta ja tekee halkoa mansikoiden kera juhannuksena ja koristelee sen koivuhaloksi.

   Olen alkanut epäilemään, että olet kauan kadoksissa ollut ruokasiskoni. Yllättäen minäkin herkuttelen erittäin mielelläni kookoksella. :)

   Poista
  2. Koivuhalko, jee! Manssuja, maitohilloa ja vaikka minttua lehdiksi.

   Hei ruokasisko, minulla onkin vain tavallisveli :).

   Poista
 5. Missä Luimupupu, siellä myös Bad Mama :) Aivan mahtava kinuskiohje kookoksen ystävälle. Heti kokeiluun. Toimiikohan intiaanisokeri tässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :)

   Periaatteessa tässä pitäisi toimia ihan mikä tahansa sokeri. En ikävä kyllä osaa sanoa varmaa vastausta, se pitää ihan testata.

   Poista
 6. Wau! Tällaista olenkin kaipaillut. Menee testiin pikimmiten :-) t. Eija

  VastaaPoista
 7. Onko sinulla ohjetta sille kondensoidulle maidolle (itse keiteltyyn)? T Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vasta nyt vastaan. Olen käyttänyt tätä ohjetta: http://www.kitchenstewardship.com/recipes/healthy-homemade-sweetened-condensed-milk-without-powdered-dry-milk/ ja toinen on täällä: http://www.justasdelish.com/homemade-condensed-milk/

   Jossain vaiheessa yritän ehtiä tekemään jutun tuosta kondensoidusta maidosta. Toivottavasti noista on apua.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...