tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mansikka-kaurapalat

Tässä on toivepostaus. Eräs minulle rakas nuori mies ihastui tuliaisiksi viemiini leivonnaisiin ja hän toivoi ohjetta, äidilleen kuulemma, mutta olen sitä mieltä, että tämä nuori mies onnistuisi näitä leipomaan ja ties vaikka samalla hurmaamaan jonkun tytön sydämen. Lupaan ohjeeni olevan niin helppo, että kokemattomammatkin leipojat selviytyvät tästä kunnialla. Mansikkamarmeladin voi korvata jollain muulla lempimarmeladilla. Ohje on amerikkalaista alkuperää, varsinainen lohtuleivonnainen. Hyvä fiilis tulee jo leivonnaisen paistuessa, tuoksu on aivan hurmaava.


200 g voita tai maidotonta margariinia pieninä kuutioina (n. 2 cm x 2 cm)
4,25 dl vehnäjauhoja
4,25 dl isoja kaurahiutaleita
2,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
--
200 g mansikkamarmeladia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivinpaperi n. 25 cm x 25 cm vuokaan. Rypistä leivinpaperi ensin palleroksi ja oio sitten. Nyt kun laitat sen vuokaan, se menee siihen paljon helpommin.

Mittaa jauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja fariinisokeri isoon kulhoon. Sekoita. Lisää joukkoon rasva. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon niin, että saat murumaisen taikinan. Levitä puolet taikinasta vuoan pohjalle. Painele sitä kevyesti. Levitä sitten marmeladi päälle. Lopuksi ripottele päälle loput taikinasta. Painele kevyesti päältä. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Säilytys ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Pst. Teimme tästä Neidille sopivan -ton version. Se ohje on tulossa lähipäivinä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...