torstai 10. huhtikuuta 2014

Vaahtokarkkisuklaapatukat

Oikeastaan näitä pitäisi kutsua Rocky Road -patukoiksi esikuvansa mukaan. Idean näihin herkkuihin olen saanut amerikkalaisista Annabellen Rocky Road patukoista. Maku on ihana! Vaahtokarkin pehmeys ja rocky roadin rouskuvuus luovat täydellisen tekstuurin ja patukoita on ihana syödä. Näistä saa tehtyä täysin gluteenittomia, maidottomia ja munattomia. Normaalin ruokavalion herkuttelijat voivat valita rocky road -sattumikseen mitä vaan, samoin kuorrutussuklaa voi olla osittain maitosuklaata. Allergiset löytävät ainakin Dammenbergiltä suklaata, joka on -ton. Tässä teille ehkä yksi parhaista karamelliohjeistani!

Suklaapatukoita juuri kuorrutettuna. Nämä oli kuvattava nopeasti, sillä ne katosivat vauhdikkaasti.

Pohja

100 g tummaa suklaata, maidotonta tarvittaessa

Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa. Levitä leivinpaperille noin 15 cm x 25 cm ohut kerros ja anna jähmettyä.

Vaahtokarkkitäyte

Vaahtokarkin ohje löytyy tästä linkistä. Sitä riittää neljäsosa-annos. Itse teen samalla vaivalla koko annoksen ja teen lopuista tavallisia vaahtokarkkeja. 

Levitä vastavalmistettua vaahtokarkkimassaa noin 1-2 cm suklaan päälle. Anna jähmettyä useamman tunnin tai yön yli.
Etualalla suklaan päällä oleva vaahtokarkki. Takana näkyy pikkuisen tavallista vaahtokarkkia.

Rocky road -täyte

100 g maitosuklaata (tai maidotonta tummaa suklaata)
100 g tummaa suklaata, maidotonta tarvittaessa
2-3 dl sattumia, esimerkiksi pähkinöitä, Wiener Crushia (tarkista aineosat, jos teet allergikolle) 

Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja sekoita joukkoon sattumat. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Levitä vaahtokarkkipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Tarkkaile välillä ja kun suklaa alkaa jähmettymään, leikkaa se jo valmiiksi 14-20 patukaksi. Sitten kun suklaa on kunnolla jähmettynyt, leikkaaminen on haastavaa. Jo tässä vaiheessa patukat ovat erittäin herkullisia! Näitä ei ole pakko kuorruttaa, maku on näinkin kohdillaan.

Kuorrutus

200-300 g suklaata valintasi mukaan

Temperoi suklaa ja kuorruta patukat kastamalla ne suklaaseen. Pohja on tehty suklaasta, joten sitä ei tarvitse kuorruttaa. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja anna jähmettyä. Voit koristella patukat pähkinärouheella. Patukat säilyvät huoneenlämmössä.

Maitosuklaan temperointi löytyy täältä.
Tumman suklaan temperointi löytyy täältä.

Meillä syödään näitä aika usein ihan kuorruttamattomina. Niin hyvää!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...