Jospa nyt kertoisin vähän tästä ruoastakin. Pian on pääsiäinen ja monella on pidemmät vapaat. On ihanaa nauttia kiireettömästä aamupalasta tai vaikkapa ihan brunssista. Tässä hauska tapa tarjoilla kananmunia. Edellisen päivän ylijääneistä perunoista tehdään "munakupit" ja ne täytetään omilla lempimauilla ja kruunataan kananmunalla.
Perunakupit
n. 0,5-1 keskikokoinen kypsä peruna per kuppi
suolaa, pippuria maun mukaan
Voiteluun voita tai maidotonta margariinia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele hyvin huolellisesti muffinipellin kolot. (Niin monta kuin aiot tehdä. Jos käytät metallista peltiä, voitelu on hyvin tärkeää! Peruna ottaa kiinni tehokkaasti.) Raasta perunat raastimen karkealla terällä. Mausta raaste suolalla sekä pippurilla maun mukaan. Painele kupeiksi muffinipellille. Paista uunissa keskitasolla 15 minuuttia.
Täyttäminen
Jos käytät pekonia, paista se perunakuppien paiston aikana rapeaksi. Ota kupit vartin jälkeen uunista ja ripottele vähän haluamiasi täytteitä. Esim. pekonia ja persiljaa tai vaikkapa jokirapuja ja ruohosipulia. Chilipäät voivat lisätä hieman potkua chilillä tai jalapenolla, jokirapuversioihin voi laittaa teelusikallisen hollandaisekastiketta jne. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Älä laita liikaa sattumia pohjalle, jotta muna mahtuu kuppiin. Riko päälle keskikokoinen tai pienehkö kananmuna. Paista 200 asteessa 8-13 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Irroita varovasti reunoista ja nosta tarjolle. Päälle on mukava laittaa vielä samoja sattumia kuin sisälläkin on.
Herkullista palmusunnuntaita!