sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Munakupit

Päivitystahtini on ollut hieman hitaampi. Olin niin älykäs, että kun mies oli palaverireissulla, sisustin kotiamme uudelleen. Tosi fiksua etten sanoisi. Kasasin huonekaluja, maalasin, vahasin, pesin ikkunoita, ompelin verhoja, silitin, kasasin lisää huonekaluja (Olen täysin oppinut niin Ikean kuin Lundiankin kanssa, kysykää mitä tahansa, osaan auttaa.) Taimiakin piti koulia ja yleistä järjestystä yllä pitää. Suurissa suunnitelmissani kuvittelin pystyväni leipomaan vielä vaikka mitä herkkuja. Hahaa, ainoa mitä tein, oli perusruokaa Neidille, Mummille ja itselleni. Sorruin jopa ostamaan kaupan pullaa kahvipöytään. Ei vaan tämä emäntä ratkennut enää vatkaimen ääreen. Fiksuin koko operaatiossa oli mieheni. Hän vaan antoi suostumuksensa koko operaatiolleni ja lähti tyytyväisenä reissuun palatakseen uudistettuun ja valmiiseen kotiin.

Jospa nyt kertoisin vähän tästä ruoastakin. Pian on pääsiäinen ja monella on pidemmät vapaat. On ihanaa nauttia kiireettömästä aamupalasta tai vaikkapa ihan brunssista. Tässä hauska tapa tarjoilla kananmunia. Edellisen päivän ylijääneistä perunoista tehdään "munakupit" ja ne täytetään omilla lempimauilla ja kruunataan kananmunalla.


Perunakupit

n. 0,5-1 keskikokoinen kypsä peruna per kuppi
suolaa, pippuria maun mukaan
Voiteluun voita tai maidotonta margariinia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele hyvin huolellisesti muffinipellin kolot. (Niin monta kuin aiot tehdä. Jos käytät metallista peltiä, voitelu on hyvin tärkeää! Peruna ottaa kiinni tehokkaasti.) Raasta perunat raastimen karkealla terällä. Mausta raaste suolalla sekä pippurilla maun mukaan. Painele kupeiksi muffinipellille. Paista uunissa keskitasolla 15 minuuttia. 

Täyttäminen
Jos käytät pekonia, paista se perunakuppien paiston aikana rapeaksi. Ota kupit vartin jälkeen uunista ja ripottele vähän haluamiasi täytteitä. Esim. pekonia ja persiljaa tai vaikkapa jokirapuja ja ruohosipulia. Chilipäät voivat lisätä hieman potkua chilillä tai jalapenolla, jokirapuversioihin voi laittaa teelusikallisen hollandaisekastiketta jne. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka. Älä laita liikaa sattumia pohjalle, jotta muna mahtuu kuppiin. Riko päälle keskikokoinen tai pienehkö kananmuna. Paista 200 asteessa 8-13 minuuttia halutusta kypsyysasteesta riippuen. Irroita varovasti reunoista ja nosta tarjolle. Päälle on mukava laittaa vielä samoja sattumia kuin sisälläkin on. 

Herkullista palmusunnuntaita!Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...