torstai 28. marraskuuta 2013

Joulutikkarit

Hämmästyttävää joskus miten Kiljusen Herrasväen emännästä voikin sukeutua Vili Vonkka. Meillä on ollut karkkitehdas käynnissä, kun olen väsäillyt koeversioita joulukarkeista. Vonkan tehdas tässä taloudessa on vaatinut paljon panostusta. Neidillä oli kaksi rakasta vierasta leikittämässä ja hoitamassa tuota blondia salamaa, joka siitäkin huolimatta välillä pääsi pyörähtämään keittiössä. Kuuma sokerimassa ei ole lasten leikkikalu, siksi käytinkin heti hyödykseni ylimääräiset kädet Neidin kanssa.

Tuloksena oli monenmoisia karkkeja, lisää ideoitakin on taas tullut. Kiitoksia ideakonsultille sinne talon toiseen päähän! Alan nyt purkamaan reseptiviidakkoani näillä tikkareilla.
 
  
Joulutikkarit

4 dl sokeria
2 dl glukoosisiirapppia
0,5 dl vettä
2 tl kirkasta makuainetta, jos haluaa appelsiiniaromi tms.
--
Jouluisia nonparelleja

Sekoita sokeri, siirappi ja vesi isolla paistipannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä, kun mittari näyttää 152-154 astetta. Lisää makuaine halutessasi, voit myös värjätä tikkarit, jos et käytä koristeita.

Laita esim. pellille leivinpaperi ja asettele siihen jo valmiiksi nonparelleja koristeeksi. Tämän voi tehdä jo sokerin kiehuessa. Laita ruokalusikallinen tikkarimassaa nonparellien päälle ja asettele tikku paikoilleen. Anna jäähtyä. Jos massa jähmettyy liikaa tikkareita tehdessä, lämmitä sitä miedolla lämmöllä hellalla.

Säilytä kuivassa paikassa esim. sellofaaniin pakattuna.


Tikkarit näyttävät kotikutoisilta, mutta eikö niin pidäkin?

Sellofaania ja silkkinauhaa, kaunis paketti

Ja vielä lopuksi: Ihan kaikki karkkini eivät onnistuneet kuin Strömsössä tai edes Kurjissa kuppiloissa. Sen verran karua katsottavaa ovat nämä Alien tontut:
Tiedätte ainakin mitä on luvassa ensi Halloweenina, kun maku oli ainakin tosi hyvä! Eiköhän näistä yhdet Jacob Blackin tai Alcide Herveauxin hampaat saa. :D

Nyt keittiössä tuoksuu valkosipuli. The valkosipulipatonki on valmistumassa! Siitä lisää parin päivän sisällä!

Allergiainfo:
  • Keliakialiiton mukaan keliaakikko voi käyttää glukoosisiirappia. Käytä oman tuntemuksesi mukaan. 
  • Vegaanille valmistettaessa kiinnitä huomiota väri- ja makuaineisiin. Niissä voi olla eläinperäisiä ainesosia.
4 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...