Tuloksena oli monenmoisia karkkeja, lisää ideoitakin on taas tullut. Kiitoksia ideakonsultille sinne talon toiseen päähän! Alan nyt purkamaan reseptiviidakkoani näillä tikkareilla.
Joulutikkarit
4 dl sokeria
2 dl glukoosisiirapppia
0,5 dl vettä
2 tl kirkasta makuainetta, jos haluaa appelsiiniaromi tms.
--
Jouluisia nonparelleja
Sekoita sokeri, siirappi ja vesi isolla paistipannulla tai paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä, kun mittari näyttää 152-154 astetta. Lisää makuaine halutessasi, voit myös värjätä tikkarit, jos et käytä koristeita.
Laita esim. pellille leivinpaperi ja asettele siihen jo valmiiksi nonparelleja koristeeksi. Tämän voi tehdä jo sokerin kiehuessa. Laita ruokalusikallinen tikkarimassaa nonparellien päälle ja asettele tikku paikoilleen. Anna jäähtyä. Jos massa jähmettyy liikaa tikkareita tehdessä, lämmitä sitä miedolla lämmöllä hellalla.
Säilytä kuivassa paikassa esim. sellofaaniin pakattuna.
Tikkarit näyttävät kotikutoisilta, mutta eikö niin pidäkin?
Sellofaania ja silkkinauhaa, kaunis paketti
Ja vielä lopuksi: Ihan kaikki karkkini eivät onnistuneet kuin Strömsössä tai edes Kurjissa kuppiloissa. Sen verran karua katsottavaa ovat nämä Alien tontut:
Tiedätte ainakin mitä on luvassa ensi Halloweenina, kun maku oli ainakin tosi hyvä! Eiköhän näistä yhdet Jacob Blackin tai Alcide Herveauxin hampaat saa. :DNyt keittiössä tuoksuu valkosipuli. The valkosipulipatonki on valmistumassa! Siitä lisää parin päivän sisällä!
Allergiainfo:
- Keliakialiiton mukaan keliaakikko voi käyttää glukoosisiirappia. Käytä oman tuntemuksesi mukaan.
- Vegaanille valmistettaessa kiinnitä huomiota väri- ja makuaineisiin. Niissä voi olla eläinperäisiä ainesosia.