lauantai 9. marraskuuta 2013

Suomalaisen kakku: Dominoita, Fazerin sinistä

Joko niitä vuoden valopääpalkintoja jaetaan? Olen täysin sitä mieltä, että ansaitsisin niitä ainakin yhden, ellen peräti kaksi. (Ja nyt hiljaa siellä kotikatsomossa ukkosein, tiedän, että kannustaisit minua voittamaan vielä kolmannenkin..)

Aiemminkin olen väsyneenä koheltanut kaikenlaista. Sitä vain unohtaa esimerkiksi laittaneensa perunat kiehumaan. Sitten kun alkaa epämääräinen palanut haju leijailemaan, tajuaa polttaneensa perunat pohjaan. Siis minä, ruokabloggaaja, teen tällaisen emämunauksen! Mutta se ei oikeastaan ollut se pahin virhe tuossa. Vaan tämä: Olin murtanut muutaman varpaan päivää aiemmin. No arvatkaa, kuka unohti senkin?!?

Siitä sitten reippaana tyttönä ponkaisin pystyyn lattialta legoilemasta, otin yhden askeleen, huusin kuin pieni (rehellisesti iso) possu ja tanner tömisten pompin yhdellä jalalla sammuttamaan levyn ja pelastamaan kattilan. Ja Neiti nauroi. Onneksi itsekin aloin nauramaan, vaikka ei ne tuskan kyyneleetkään niin kaukana olleet. Väsyneenä ei kannata menettää huumorintajuaan sitten alkuunkaan, tai elämä tulee todella vaikeaksi.


Se miksi päädyin tähän väsyneisyyten, on tuo muistamattomuuteni. Olen kolme kertaa tällä viikolla saanut idean, millä yhdistää monen suomalaisen suosikkimaut: Fazerin sinisen, Dominot sekä Vihreät Kuulat. Ja joka kerta olen unohtanut sen ennen kuin olen löytänyt reseptikirjani. Huoh, minä olen siis onnistuneet aina unohtanut senkin, että minne olen kulloinkin reseptikirjani laittanut "varmaan talteen". Jokaisella on varmasti tällainen "varma paikka", josta löytää kaiken tärkeän. Mikä ihmeen kotitonttu sitä paikkaa muuttaa vähän väliä? Ihan varmasti se käy hiipimässä yöllä ja jemmapiilottaa tärkeitä juttuja ihan ihmeellisiin paikkoihin, kuten digiboxin säätimen jääkaappiin...

Ennen kuin se tärkein taas unohtuu, tässä Kakku suomalaiselle ja tällä ajankohdalla erityisesti Suomalaisen Miehen kakku. Ihan jokainen mies lähipiiristäni pitää näistä kolmesta. Tämä ohje on teille!
Melkein kaikki aineet kuvassa. Yllätys, yllätys, unohdin rasvan.

Kakku on aika pieni, tein sen 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Tuplaa ohje tarvittaessa. Tästä annoksesta riittää 6-8 palaan. 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan kannatta pohja 1.5 kertaistaa ja täyte tehdä tuplana. Näin saa näyttävämmän kakun.

Ohje seuraa tässä:

pohja:
1 pötkö Domino-keksejä täytteineen
50 g voi- tai margariinisulaa

täyte:
2 dl vispikermaa
200 g Fazerin sinistä suklaata
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
150 g creme fraichea

päälle:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
4 vihreää kuulaa

Laita leivinpaperi/voipaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa Dominot täytteineen ja sekoita joukkoon rasvasula. Painele murska irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min). Kiehauta kerma, nosta pois levyltä. Sekoita joukkoon kevyesti rouhittu suklaa ja liivatteet. Sekoita kunnes seos on tasaista ja suklaa on hyvin sulanut. Anna jäähtyä vartin verran.

Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä creme fraiche. Vatkaa pieni hetki, jotta saat ilmavuutta massaan.  Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
Auta varovasti veitsellä kakku reunoista irti, siirrä tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja lusikoi/pursota nokareet kakun päälle. Koristele vihreillä kuulilla juuri ennen tarjoilua.

Allergiainfo:
  • Vaikka ideana on käyttää Fazerin sinistä, voit tietenkin käyttää sinulle sopivaa suklaata. Brunbergiltä löytyy laktoositon maitosuklaa, muutkin maitotuotteet voivat olla laktoosittomia. Käytä pohjaan sopivia keksejä. Kakusta saa siis tarvittaessa gluteenittoman tai laktoosittoman.
Pst. Ehkä minulla on toivoa muistini parantumisesta. Neiti nukkui viime yön kokonaan heräämättä!!! Hys. Ei siitä sen enempää, etten vain manaa koko hommaa. ;)


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...