Kakku on kiva "joulukukka", koristella voi vaikka isolla rusetilla ja tomusokerilla.
800 g kuivattuja hedelmiä (karpaloita, appelsiinin kuoria, kirsikoita, aprikoosia, rusinoita, sultana-rusinoita)
1,5 dl konjakkia
1/2 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinin mehua
Palastele hedelmät pienemmiksi. Sekoita joukkoon konjakki, kuori sekä mehu. Anna maustua vuorokauden ajan. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.
Taikina
250 g voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
150 g fariinisokeria
100 g sokeria
4 kananmunaa
300 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää ja neilikkaa
100 g mantelirouhetta
2 rkl appelsiinimarmeladia
---
hedelmäseos
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5-2 litran vetoinen vuoka. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhot, mantelit ja mausteet.
Mittaa kulhoon rasva ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukko muna kerrallaan vatkaten. Lisää jauhoseos ja marmeladi. Lisää vielä joukkoon hedelmäseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 2,5 tuntia tai kunnes kakku on kypsä. Saattaa vaatia paljon lisää paistoaikaa. Joskus tällaisia kakkuja paistetaan jopa 4,5 tuntia 140 asteessa. Peitä kakku foliolla puolivälissä ettei se tummu liikaa.
Anna jäähtyä. Säilytä viileähkössä tilassa tiiviisti käärittynä. Jos haluat korostaa konjakin makua, valele kakkua pari kertaa säilytyksen aikana konjakilla. Anna vetäytyä ainakin pari päivää, jotta maut tasaantuvat.