Parasta tässä kakussa on muokattavuus, no siis tietenkin maku on hyvä, mutta leipomisessa ilahduttaa reseptin monimuotoisuus. Voit vaihtaa hedelmänpalat, kirsikat ynnä muut niihin mistä tykkäät. Olenpa muutaman kerran laittanut hedelmien tilalle pilkottuja marmeladin paloja. Oli ihana karkkikakku: suklaata, marmeladia ja pähkinöitä. Herkullista!
Paistoin kakut vaihteeksi pienissä torvivuoissa. Ai että niistä tuli suloisia! Siitäkin kiva, että voi sitten viedä jouluviemisinä montaa eri kakkumakua.
200 g voita tai maidotonta margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
20 kpl säilöttyjä kirsikoita
1 dl rusinoita
2 rkl konjakkia
50 g kuivattuja hedelmäpaloja/sukaattia tms
50 g tummaa suklaata rouhittuna (maidotonta tarvittaessa)
1 dl pähkinärouhetta
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa ja inkivääriä sekä pomeranssinkuorta
Sekoita rusinat ja kuivatut hedelmät konjakin joukkoon muutamaksi tunniksi maustumaan.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, rusinat, kirsikat, pähkinät, hedelmät, suklaa ja mausteet.
Voitele ja korppujauhota noin 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää jauhoseos joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina vuokaan, tasoita pinta ja vedä keskelle lusikalla oja. Tämä helpottaa tasaisen pohjan aikaan saamista kahvikakuissa.
Paista uunin alatasolla noin tunti. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, on kakku kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten. Anna jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla.
Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat
Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...
-
Tein jo viime vuonna vähän makeampia maustekurkkuja ja tykkäsimme niistä kovasti. Nyt tuunasin ohjetta yhä lisää amerikkalaisempaan tyyliin....
-
En liioittele nyt yhtään, kun sanon, että näiden leipien vuoksi kannattaa opetella tekemään patonkeja. Eikä se majoneesin tekokaan liian va...