Ensimmäinen tekoseni tulee tässä. Paluu lapsuuteen suklaalevitteen kanssa. Paahtoleivälle suklaalevitettä ja vadelmahilloa. Se hipoo täydellisyyttä, tuo lohtua, melkein silittää poskea, kun kaikki ei suju. Suklaalevite rakastaa lusikkaleipiä, tuo niihin vaihtelua niin suloisella tavalla. Ohje on belgialaista alkuperää. Helppo ja nopea ohje viime hetken joululahjatalkoisiin.
Suklaalevite
valmista levitettä 6 dl
250 g voita
250 g hyvälaatuista tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi. Lisää siihen rouhittu suklaa ja sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut tasaisesti joukkoon. Sekoita joukkoon vielä kondensoitu maito. Ota pois levyltä ja purkita. Säilytä kylmässä. Käytä mielellään parin viikon aikana. Jos teet gluteenitonta, tarkista suklaan raaka-aineet.
Jos täytät keksejä suklaalevitteellä, ota se hieman aiemmin huoneenlämpöön pehmenemään.
Vielä muistutukseksi säilönnän perusjuttuja:
Lasitölkkien desinfiointi
- Upota tölkit kylmään veteen jo edellisenä iltana.
- Pese tölkit kansineen huolellisesti.
- Laita tölkit kylmään uuniin. Käännä lämpö 125 asteeseen. Kun uuni on kuuma, laske siitä 15 minuuttia.
- Kiehauta kannet/korkit ja tiivisteet.
- Puhtaus ja hygienia ovat erittäin tärkeitä. Pese kätesi huolellisesti tai käytä kertakäyttöhanskoja.
- Täytä purkit piripintaan, näin ilmatila vähenee ja pilaantumisen mahdollisuus pienenee.
- Sulje tölkit heti.
- Säilytä tölkit pimeässä ja viileässä paikassa, kuten jääkaapissa.