Ruoka on käytännössä kemiaa. Siihen perustuu suklaan ja homejuustonkin täydellinen liitto. Kun menemme tutustumaan näihin raaka-aineisiin molekyylitasolla, löydämme niistä hyvin paljon samaa. Jos asia kiinnostaa enemmän suosittelen tutustumaan Heston Blumenthalin oppeihin mm. Kichen Chemistry -ohjelmasarjassa.
Ihanan kostea brownie, niin herkullista!
Sinihomejuustobrowniet
150 g suklaata
150 g suolatonta voita
85 g sinihomejuustoa
200 g sokeria
3 kananmunaa
100 g erikoisvehnäjauhoja
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Leivinpaperoi (tai voitele ja jauhota) 24 cm x 24 cm vuoka.
Sulata vesihauteessa suklaa, voi ja sinihomejuusto. Vesihaude ei saa kiehua, sen pitää vain poreilla kevyesti ja aineksille pitää antaa aikaa sulamiseen.
Sekoita sitten joukkoon sokeri, kananmunat ja lopuksi jauhot. Kaada taikina vuokaan ja paista 15-18 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä vuoassa.
Love is in the air... Kahden raaka-aineen rakkausliitto
Maukasta Uutta Vuotta ihanille lukijoilleni! Koettakaa pysyä matkassa, voin luvata, että jatkan omalla polullani, keksien välillä uutta ja yllättävää, palaten välillä perinteisiin, kunnes taas syöksyn päätä pahkaa jonkun yllättävän pariin.
Pst. Jauhottoman taikinan Facebook-sivulla on kokoelma uuden vuoden juhliin sopivia reseptejä. Käy virkistämässä muistiasi suolaisten herkkujen parissa.