lauantai 22. kesäkuuta 2013

Cole slaw ja Hot Dog baari

Cole slaw kuuluu tietenkin grilliruoan lisukkeeksi. Se sopii Hot Dogeihinkin kuin nenä päähän. Meillä juhannus aloitettiin helpolla herkulla. Grilliin nakkeja ja ostettuja Hot Dog sämpylöitä. Paitsi tietenkin gluteenittomat sämpylät tehtiin itse. Muut lisukkeet olivat perinteisiä - sipulia, sinappikurkkusalaattia, paholaisenhilloa jne. Hot Dog baari on helppo tehdä kaikille sopivaksi. Kaupastakin löytyy monenmoista allergianakkia ja makkaraa.




Cole slaw

n. 1/3 valkokaalista ohueksi suikaloituna
2-3 porkkanaa karkeana raasteena

Kastike

2 dl majoneesia*
2 rkl kermaviiliä (Jätä pois kermaviili, jos ruoan pitää olla maidoton.)
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Lisää kasvikset. Sekoita ja anna maustua hetki. Majoneesin vuoksi muista jääkaappisäilytys!

Majoneesi joko oikein hyvälaatuista kaupan majoneesia tai itsetehtyä, ohje tässä:

*Majoneesi

2 keltuaista huoneenlämpöisenä
1 tl sinappia huoneenlämpöisenä
1,5-2 dl rypsiöljyä huoneenlämpöisenä

Vatkaa keltuaisia ja sinappia hetki. Lisää ohuenohuena norona öljyä hitaasti joukkoon koko ajan vatkaten. Tehosekoittimella tämä käy näppärästi.



Hot Dog baari

Silppua kurkkua, tomaattia ja sipulia omiin kulhoihinsa. Laita esille maustekastikkeet kuten sinappi, ketsuppi, paholaisen hillo, sinappikurkkusalaatti ja grillikastike. Nosta loppuvaiheessa pöytään tarjolle cole slaw.

Grillaa nakit ja sämpylät hyvällä lämmöllä. Nakkeihin voi lisämaun antajaksi kietoa puolikkaan pekonin siivun.



Postauksessa olevat linkit vievät blogissa aiemmin julkaistuihin resepteihin. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...