keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

"The Ultimate" Porsaan ribsit

Tässä taas yksi grilliluu-ohje. Näistä tulee amerikkalaistyylisiä. Liha hajoaa suussa ja kastike on tahmeana pinnalla. Suttuista syötävää, mutta niin hyvää. Reseptin pohjana toimii Tyler Florencen ribs resepti.Kypsennys aloitetaan uunissa. Näiden kypsymistä on helpompi kontrolloida kuin kokonaan grillattavien.



2-3 ribs riviä

Rub:
2,5 dl fariinisokeria
4 rkl paprikajauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
2 rkl merisuolaa rouhittuna
2 rkl pippurisekoitusta
1 rkl chilijauhetta

Sekoita rubin aineet yhteen. Hiero sitä ribsien pintaan reilusti. Laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi. Annos on reilu, seos säilyy tiiviissä purkissa useamman viikon.

Ota ribsit huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennyksen aloittamista. Laita luut esim. leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä kaksi tuntia 130 asteessa. Tee tässä välissä grillikastike.

Grillikastike:
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 siivu pekonia
4-6 oksaa timjamia
1/2 sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä murskana
500 g paseerattua tomaattia
1 tlk säilykepersikoita valutettuna
1 rkl sinappia (tarkista koostumus, jos ruokavaliosi vaatii)
2 rkl fariinisokeria
0,5 dl ruokosokerisiirappia
2 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria ja chiliä maun mukaan

Paista kattilassa keskilämmöllä pekoniin käärittyä timjamia muutama minuutti. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota läpinäkyväksi. Lämpö ei saa olla liian kova. Ota pois pekoni ja timjami. Lisää loput aineet ja anna hautua 45 minuuttia. Soseuta vielä sauvasekottimella. Ota osa kastikkeesta sivuun ja tarjoa erikseen luiden kanssa. Soosia jäänee ylikin. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa. Se sopii hyvin myös kanan kanssa.

Kun ribsit ovat olleet uunissa kaksi tuntia, levitä ensimmäinen kerros kastiketta ribsien päälle. Kypsennä niitä vielä 20 minuuttia ja levitä kastiketta vielä kerran.

Tämän jälkeen ota luihin pinta kuumassa grillissä tai pistää luut odottamaan grillausta foliopakettiin ja jääkaappiiin. Kun haluat, grillaa ribsejä noin 5 minuuttia per puoli. Vieläkin voi lisätä kastiketta halutessaan. Ole varovainen ribsejä siirtäessäni, ne suorastaan hajoavat käsiin, koska ovat niin mureita ja kypsiä.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...