lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kuninkaallinen vaniljafudge

Mikä tästä fudgesta tekee kuninkaallisen? No ei mikään muu kuin se, että fudge on tehty kuninkaallisten häiden katsomoon evääksi. Pitäähän sitä Prinsessa Madeleinen häät katsoa ja eväiden täytyy olla samaa tasoa.

Vaniljafudgessa ei ole suklaata ja se on aika pehmeää rakenteeltaan. Siitä on helppo leikata kuvioita. 

Vaniljafudge

15 g voita
3,5 dl kuohukermaa
7 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
1/4 tl suolaa

Mittaa voi isohkoon metallikulhoon ja laita se sivuun. Mittaa kattilaan kerma, sokerit, glukoosisiirappi ja suola. Keitä matalahkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen niin kauan, että sokeri liukenee. Nosta sitten lämpö kohtalaiseksi ja keitä fudgea välillä sekoittaen niin kauan, että se on pehmeä pallo asteella eli lämpömittari näyttää 115 astetta.

Kaada fudge sitten kulhoon ja sekoita voi joukkoon. Anna jäähtyä noin tunti. Fudgen lämpötila pitäisi olla noin 45 astetta, kun sitä aletaan vatkaamaan. Vatkaa puuhaarukalla noin viisi minuuttia tai sitten sähkövatkaimella hitaalla nopeudella noin 4 minuuttia. Kaada sitten voideltuun vuokaan jäähtymään tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (Fudgesta tulee noin 20 x 40 x 1 cm levy) Säilytä jääkaapissa.

Allergiainfo:
  • Fudgesta saa laktoosittoman käyttämällä maidottomia tuotteita.
  • Maidottoman ja vegaanisen ruokavalion fudge löytyy täältä.

Vinkki: Fudgesta saa tehtyä hauskoja hääkarkkeja. Tosin suklainen fudge sopisi rakenteeltaan siihen paremmin. Kerroskakku fudgesta voisi olla kiva hääkarkki. Kakut voisi pakata vaikka piirtoheitinkalvosta tehtyyn rasiaan. Laitan suklaafudgen ohjeen myöhemmin.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...